TopDierenwinkels

De Shih Tzu is een klein, maar zeer energiek en enthousiast hondenras. Ze zijn ideaal als een kleine, maar toegewijde huishond en zijn gek op aandacht en liefde. Hoewel ze klein bleven, hebben Shih Tzu’s een grote persoonlijkheid!

Grootte

Shih Tzu

Shih Tz’u’s hebben een kleine omvang, meestal variërend van 8 tot 11 pond, en ze staan meestal tussen 7 en 10 inch hoog. Ze hebben een brede, bijna cilindrische borst en een korte rug. Ze zijn zeer breed vanuit de schouder, waardoor ze meer oppervlakte hebben om de aandacht te trekken van hun eigenaars.

Vacht

De Shih Tzu’s hebben een dubbele vacht, wat betekent dat ze een ondervacht en bovenvacht hebben. De ondervacht is dikker en langer, terwijl de bovenvacht meer textuur heeft. De vacht komt vaak in kleuren zoals wit, beige, bruin en zwart. De vacht van de Shih Tzu is zeer zacht en vereist veel verzorging en verzorging om hierin gezond te blijven.

Karakter

Omdat ze zo klein zijn, moeten Shih Tzu’s als puppy’s voorzichtig en vriendelijk worden verzorgd. Als ze volledig gegroeid zijn, vertoont de Shih Tzu een sterk, maar toegewijd karakter. Ze voelen zich bij de meeste mensen op hun gemak en zijn vriendelijke huishonden die heel aanhankelijk zijn. Ze zijn heel intelligent en kunnen gemakkelijk worden getraind.

Oorsprong

Shih Tzu’s worden voor het eerst in China gefokt, meer dan 2.000 jaar geleden. Ze zijn afgeleid van de tibetaanse spaniëls, die in het oude China werden gebruikt als huishoudelijke huisdieren. Tegenwoordig zijn ze bijna overal ter wereld te vinden als gezelschapsdieren, hoewel ze ook als showdieren worden gefokt en getoond.

Levensverwachting

Shih Tzu’s hebben een lange levensverwachting van ongeveer 10‑15 jaar. Met goede voeding en verzorging, kunnen ze gezond en actief blijven. Oudere honden hebben vaak meer verzorging nodig, waaronder meer rust en veterinaire zorg. Door een goed, gebalanceerd dieet en veel beweging te geven, kunnen eigenaars hun Shih Tzu gezond houden en hoeven ze zich geen zorgen te maken over een te vroeg einde van hun ras.

Of u nu een kleine showhond zoekt of gewoon een zeer geliefd huishondje, de Shih Tzu is een goede optie, vanwege hun kleine formaat en grote persoonlijkheid. Deze geweldige honden kunnen gemakkelijk in elke maat huis passen, en ze geven u veel liefde en affectie in ruil!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *