TopDierenwinkels

Grootte, Vacht en Oorsprong van de Schotse Hond

Shetland Sheepdog

De Shetland Sheepdog of Sheltie, zoals het ook wel bekend staat, is een Schots hondenras dat als geen ander thuis hoort in het huis. De Sheltie is ongeveer 25-33 cm groot bij het schouderblad en wordt meestal wegens zijn kleine formaat geassocieerd met een herder. Hoewel het herderhondenrassen zijn, lijken de Shelties meer op langharige Saksen dan de andere, kortharige herders. De langharige, dubbele vacht van de hond is vaak gespleten en heeft een zacht dun ondervachtje met een langere buitenvacht. De vacht van de Sheltie is meestal zilvergrijs met wit en soms een kleur tint.

Karakter en Levensduur van Shetland Sheepdogs

Shelties zijn intelligente honden die graag actief en bezig zijn. Ze werden vroeger als herder gebruikt voor overzicht en controleerden ook het kleinvee. Uit deze activiteit is gebleken dat deze honden graag in packs lopen en competitief spelen. Ook de bijnaam ‘velcro’ Sheltie lijkt hieruit te komen, omdat ze helemaal verknocht zijn aan hun eigenaar. Shelties kunnen zich zelfstandig redden en zijn zelfs een steltloper die met grote moeiteloosheid en de juiste opleiding kan worden opgeleid om wild te jagen.

Hoewel de Sheltie voornamelijk voorkomt in Schotland, is het hamsteren van deze honden in de Verenigde Staten begonnen. De kleine honden zijn snel populair geworden met een ongelooflijke

levensverwachting van 12-15 jaar. Hoewel er geen eenduidige theorie is over de oorsprong van het ras, wordt gedacht dat de Sheltie een kruising is tussen de Schotse Collie en de heidense Schotse terriër.

Haast Thuis bij de Shelties

De Shetland Sheepdog is een populair hondenras dat voornamelijk in Schotland voorkomt en om zijn charme en sluwheid in heel Europa geliefd is geworden. De kleine formaat, de lange en dubbele vacht en het intelligente karakter maken deze kleine herderhonden een geweldig bondgenoot en maatje voor het leven. De eigenaar moet deze energieke hond continu bezig houden, maar als je de tijd nemen Sheltie te verzorgen, zul je al snel veel liefde en vriendschap ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *