TopDierenwinkels

Rottweilers hebben een indrukwekkende omvang en forse uiterlijk. Dit uitstekend gebouwde hondenras heeft een massieve, gestroomlijnde, robuuste bouw. Hun gespierde, lange lichaam wordt ook wel beschreven als trots en zelfverzekerd. De huidige generatie Rottweilers is zo’n 25-27 inch groot en weegt tussen de 77-140 ponden.

Rottweiler hebben een medium lengte vacht die bedekt is met een >omvangrijke, gladde, glanzende dekschub. Het is meestal kort en meestal getuit of afgeplat. Dit afweerhardt heeft een ‘washer-dog-look’, waarbij het lijkt alsof hij net uit het water is gestapt. De vachtkleur is meestal donderzwart met steelwoord, of cacao met een donkere neus.

Rottweilers hebben een brede schouder om hun krachtige gespierde physique. Ze worden erkend als een trouwe en affectievolle metgezel, die in staat is tot een enorme loyaliteit. Ze zijn vriendelijk met mensen, maar zeer waakzaam, zelfs een beetje terughoudend als vreemdelingen er zijn. Ze hebben ook een sterke drive om te beschermen, wat ervoor zorgt dat ze een geweldige beveiliging zijn.

Rottweilers Oorsprong

Rottweiler

Rottweilers komen oorspronkelijk van de Rottweiler Metzgerhund, een middeleeuwse stadshond die in gebruik was om vee te drijven en veekarren te begeleiden. De honden voerden ook andere taken die afhankelijk waren van hun kracht en loyaliteit, zoals het sturen van boodschappen. Rottweiler werden populair in andere delen van de wereld en werden erkend door de AKC in 1931.

Levensverwachting van Rottweilers

De gemiddelde levensverwachting van de Rottweiler is 9-10 jaar. Dit afweerdhardt staat bekend om een paar gezondheidsproblemen die kunnen voorkomen bij dit hondenras. Gemiddelde gezondheidsproblemen bij Rottweilers zijn: dysplasie van de heupen, bloat, obesitas, allergieën, allergische dermatitis en schildklierproblemen. Als deze aandoeningen vroegtijdig opgemerkt en behandeld worden, kan de levensverwachting van de Rottweiler verlengd worden.

Rottweiler zijn loyale, affectieve metgezellen, die voor zover zij kunnen goed beschermen en veiligheid bieden aan hun eigenaar. Deze agressieve hondenras vereisen veel tijd en aandacht om volledig te kunnen ontwikkelen, maar als je dat doet, zul je veel terugkrijgen van je betrouwbare kameraad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *