TopDierenwinkels

De Portugese Waterhond is een hondenras dat bekend staat om zijn liefdevolle en aanhankelijke gedrag. Hij is een middelgrote hond die het water liefheeft, waardoor het een perfect huisdier is voor gezinnen die van waterpret en actieve buitenactiviteiten houden. De Portugese Waterhond is een werkhond en is eeuwenlang toegepast als huisdier, jachthond en reddingshond.

Grootte en uiterlijk van de Portugese Waterhond

Portugese Waterhond

De Portugese Waterhond is een middelgrote hond met een afmetingen tussen de 42–54 cm (tot de schouder) en een gewicht van 16-22 kg. Hij heeft een kenmerkend langharig kapsel, meestal donkerbruin, dat van nature krullend of golvend is. De staarthaartjes voorkomen dat water in de ogen of oren van de Portugese Waterhond kan komen.

Karakter en oorsprong

Portugezen Waterhonden zijn vriendelijk, lief en bezitterig. Ze hebben veel energie en deden ooit dienst als reddingshonden, waardoor ze de neiging hebben om dingen in de gaten te houden. Ze zijn intelligent, gehoorzaam en makkelijk te trainen. Ze zijn vaak heel brave huisgenoten die het gezelschap van jeugd en familie opzoeken. De Portugese Waterhond is afkomstig uit Portugal, waar hij vroeger werd gebruikt als jachthond, vissershond en als reddingshond.

Levensverwachting van de Portugese Waterhond

De levensverwachting van de Portugese Waterhond ligt tussen de 10-14 jaar. De hond heeft geen erfelijke aandoeningen, maar kan gevoelig zijn voor allergieën, jeuk, condooms, staar en andere aandoeningen die kunnen optreden als gevolg van zwaar trainen. Om de gezondheid van de hond te behouden, is het belangrijk om regelmatig naar de dierenarts te gaan en de hond regelmatig te controleren.

De Portugese Waterhond is een liefdevolle, vriendelijke en energieke hond die goed gedijt in het gezelschap van gezinnen. Hij heeft een warme en vriendelijke persoonlijkheid, waardoor hij een geweldige familiegenoot is. Met de Portugese Waterhond zul je zeker veel vrolijke momenten beleven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *