TopDierenwinkels

De Portugese Podengo is een uniek, maar zeldzaam hondenras dat eeuwenlang een bekende verschijning is geweest op de Portugese boerderijen. Ze zijn een vertederende verschijning met hun verschillende maten en verschillende vachten. De karakters van de Portugese Podengo zijn ook heel bijzonder en hierdoor zijn het goede gezinshonden.

Grootte en vacht

Portugese Podengo

Portugese Podengo’s zijn handig gebouwde honden met één van drie verschillende maten: pequeno (klein), médio (gemiddeld) en grande (groot). Ze variëren tussen de 28 cm en 59 cm in hoogte. De vacht van een Portugese Podengo is vaak gestroomd en in meervoudige kleuren, zoals vossenbruin, grijs, wit, tijger- of paneelpatroon. De vacht is meestal kort, hoewel sommige variëteiten een langharige vacht hebben.

Karakter

De Portugese Podengo’s zijn erg energiek en alert, ze zijn sterk aantrekkelijk voor lange wandelingen, zwempartijen en seizoensgebonden outdoor-activiteiten. Hun karakters zijn algemeen vriendelijk en zachtaardig tegen alle soorten mensen, maar ze zullen ook altijd met liefde en toewijding om hun eigenaars geven. Ze zijn ook zeer thuisgebonden, waardoor ze uiterst gehoorzaam en loyaal zijn aan hun eigenaars.

Oorsprong

De Portugese Podengo’s hebben een lange geschiedenis in Portugal, waar ze waarschijnlijk al eeuwenlang als jachthonden worden gebruikt. Het oorspronkelijke gebruik voor hun hun lange neus was om achter wilde dieren aan te gaan. Hoewel ze vroeger als jachthond werden gebruikt, hebben de Portugese Podengo’s vandaag de dag meer de status van gezelschapshond gekregen.

Levensverwachting

De Portugese Podengo heeft een gemiddelde levensverwachting van 13 tot 15 jaar. Ze staan ​​erom bekend dat ze een gezond en energiek ras zijn. Hoewel ze op bepaalde momenten extra verzorging nodig hebben, hebben de meeste honden niet veel extra zorg nodig. Omdat ze een energiek ras zijn, is het aan te raden om veel tijd buiten door te brengen.

Conclusie

De Portugese Podengo is een uniek, maar zeldzaam hondenras dat dankzij de verschillende maten, verschillende vachtsoorten, een vriendelijk karakter en hoge levensverwachting perfect is voor sezoensgebonden activiteiten en als gezinshond. Dit hondenras heeft een lange geschiedenis in Portugal, waar het origineel werd gebruikt om wilde dieren achterna te gaan. Als je op zoek bent naar een liefdevolle en energieke hond, zou de Portugese Podengo je perfecte metgezel kunnen zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *