TopDierenwinkels

Oorsprong en Grootte

Pharaohond

De Pharaohond is een oud hondenras dat al zo’n 3000 jaar bestaat. Hoewel men niet precies weet waar het ras is ontstaan, gelooft men dat het afstamt van de Windhond. Uit schilderijen en beelden uit het Oude Egypte blijkt dat deze methoden vroeger gebruikt werden voor de jacht, dat de Pharaohonds dus veel als huishondenende gebruikt werden. Dit bijzondere hondenras heeft een schofthoogte van tussen de 55 en 65 cm.

Vacht en Kleur

De Pharaohond heeft een kort- tot middellange vacht die glad en glanzend aanvoelt. Er zijn verschillende kleuren waaruit men kan kiezen: bruin, wit, creme, fawn of gestroomd. Vroeger hadden de honden kleding aan, ter bescherming tegen het klimaat in het Oude Egypte. Tegenwoordig dragen ze een ruim kraagje om hun nek, dat was destijds ook al een populair kledingstuk in Egypte.

Karakter en Temperament

De Pharaohond is een zeer intelligente hond met kracht en uithoudingsvermogen om de hele dag mee te gaan op jacht. Ze zijn vriendelijk en lief tegen kinderen, maar tegenover volwassenen zijn ze bangachting. Ze zijn gepassioneerde verdedigers van hun territorium en dus heel goede waakhonden. Ook staat de Pharaohond erom bekend dat ze goed overweg kunnen met andere huisdieren.

Lifespan en Verzorging

De gemiddelde levensverwachting van de Pharaohond is tussen de 12 en 14 jaar. Hoewel ze relatief weinig verzorging nodig hebben, is het belangrijk dat u uw hond goed train en beweging geeft. Laat je hond regelmatig loslopen en bied leuke uitdagingen om je hond helpen bachelor te blijven, zoals rollen met speeltjes of bijvoorbeeld te leren om een hindernisbaan te maken. Ook is het belangrijk om regelmatig zijn vacht te borstelen, at deze hond overtollig haar kwijt kan raken.

Conclusie

De Pharaohond is een bijzondere, intelligente en trouwe huisgenoot die al een lange tijd bestaat. Hij is erg sterk en gepassioneerd als het op verdediging aankomt en komt goed overweg met kinderen en andere huisdieren. Hoewel ze bescherming nodig hebben en goed getraind moeten worden, zijn Pharaohonds erg liefdevolle dieren die makkelijk in het gezin te integreren zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *