TopDierenwinkels

De Pekingees of beter gezegd de Pekinees, behoort tot één van de oudste hondenrassen ter wereld. Het kleine, maar krachtige ras heeft al eeuwenlang de aandacht van mensen over de hele wereld getrokken. Als je eenmaal een Pekingees gekend hebt, krijg je gegarandeerd een warme verwelkoming als je de volgende keer terugkeert. Of je nu een eigenaar bent of gewoon geïnteresseerd in het hondenras bent, leer hier meer over de charmes en trots van de Pekingees.

Grootte en vacht van de Pekingees

Pekingees

Pekingeesen kunnen worden gecategoriseerd als een kleine tot mediumgesized hondenras. Hun gemiddelde gewicht ligt tussen de 12 en 15 pond, met een gemiddelde schouderhoogte van 8 tot 10 centimeter. Deze kleine, maar volledig vormgegeven honden hebben een lang, dubbel, krulend en dikke vacht die hen er behaaglijk en extra mooi uit laat zien. Pekingeesen zijn meestal wit met zwarte of bruine markeringen. Hun vacht heeft een extra glans en volume, waardoor hun uiterlijk nog indrukwekkender wordt.

Kararakter en oorsprong van de Pekingees

Hoewel Pekingeesen van nature behendig en grootmoedig zijn, hebben veel mensen ook gemerkt dat de pupgroep een scherp verstand en een onafhankelijk karakter heeft. Veel rasliefhebbers zien deze eigenschap als een van de meest unieke kenmerken van het ras. Pekinese zijn verwikkeld in de Chinese cultuur en geschiedenis, vooral om hun vermeende mystieke vermogens en hun door de Goden geschonken schoonheid. Pekingeesen zijn al meer dan 2000 jaar een populair hondenras in Azië, zowel bij keizers als bij het gewone volk, en werden gezien als een teken van koninklijke bescherming.

Levensverwachting van de Pekingees

Vanwege de krachtige genetica en de sterke gezondheid van de Pekingees, genieten de leden van deze pupgroep normaal gesproken van een lange levensduur. Wat betreft levensverwachting, heeft Pekingeesen een gemiddeld leeftijd van 12 tot 15 jaar, waardoor ze meestal langer leven dan kleinere rassen. Als je een eigenaar bent, moet je ervoor zorgen dat je hond regelmatig check-ups en controles heeft bij zijn dierenarts, zodat je zeker weet dat je hond gezond en gelukkig blijft.

Wees verliefd op de Pekingese

Pekingese zijn een van de oudste hondenrassen die er bestaan. Met hun prachtige, komische en diep beschermende persoonlijkheden, maken ze een geweldig ras voor gezinnen en eenlingen. Als je op zoek bent naar een onafhankelijke, originele en mooie huisdiervriend, dan is een Pekingees misschien precies wat je zoekt. Koop er vandaag nog een, en je zult de liefde altijd blijven voelen die deze unieke pupgroep je kan geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *