TopDierenwinkels

De Parson Russell Terriër is een energieke en alert hondenras, onderscheidend door zijn zwarte neus, puntige oren en karakteristieke lange staart. Met een gemiddelde hoogte van 30 cm en een gewicht van 4-5 kg, behoort de Parson Russell Terriër tot de groep van de kleinere hondenrassen.

De lichaamsbouw is atletisch, het hoofd is breed en de ogen verlenen de hond een uitdrukking die alertheid en opgewektheid uitstraalt. Het haar is kortharig en hard, waardoor het salon proof is. De vachtkleur is zandkleurig, bruin met zwarte vlekken of zwart met bruine aftekeningen, meestal afgerond met wit. De meeste exemplaren hebben ook een wit fraai gevormd masker.

Karakter en oorsprong

Parson Russell Terriër

De Parson Russell Terriër is een enthousiaste hond vol energie en levenslust. Het is een intelligente hond, die snel leert en hard werkt. Ze kunnen echter ook een beetje ondeugend zijn, dus ze hebben veel begeleiding en traintijd nodig. Als u een actieve buitenmens bent, is dit een ideaal hondenras voor u.

De Parson Russell Terriër heeft zijn oorsprong in Engeland als jachthond. Deze honden stonden bekend als Fox Terriers, naar de predatie waarop ze oorspronkelijk gebruikt werden. Later kreeg de terriër zijn meer bekende naam naar John “Jack” Russell, een Engelse clericus met een grote voorliefde voor Terriers. Bij het kweken van honden pakte hij het kruisen van verschillende rassen op, zoals de Beagle, de Dandie Dinmont en de Fox Terrier om zo de Parson Russell Terriër te creëren.

Levensverwachting en zorg

De levensverwachting van de Parson Russell Terriër ligt tussen de hun 13-14 jaar. Als Parson Russell Terriër-eigenaar moet u voorzichtig zijn met plotselinge temperaturen, omdat ze gevoelig zijn voor warmte. Dat betekent dat uw hond in de zomer een schaduwrijk plekje moet hebben als hij buiten is. Ze hebben weinig tot geen verzorging nodig, af en toe borstelen is meestal genoeg. Natuurlijk hebben ze uitgebreide dagelijkse wandelingen nodig, aangezien ze een natuurlijke behoefte hebben aan fysieke inspanning. Halve dag wandelen of een dagelijks bezoek aan een openbaar park is ideaal.

De Parson Russell Terriër is een betrouwbare metgezel met een levendige persoonlijkheid. Geef ze genoeg aandacht en training, en u zult de trouwe maatjes krijgen die ze zijn. Zorg ervoor dat uw Parson Russell Terriër de juiste hoeveelheid liefde en zorg krijgt zodat hij zijn lange en gelukkige leven kan leiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *