TopDierenwinkels

Het hondenras Papillon is een charmante en zeer kleurrijke kleine hond met een groot hart. Het is een hond die eruit springt en altijd bewonderende blikken oplevert. De Papillon behoort tot de groep spaniels en is van oorsprong afkomstig uit Frankrijk. Hij staat ook bekend als de Button Ear Dog of de Continental Toy Spaniel. Het is een elegant hondenras met een intelligentie die vergelijkbaar is met die van andere hondenrassen.

Uiterlijke kenmerken:

Papillon

De Papillon is een lief klein hondenras met een klassieke hondengezicht en een glossy, opvallende vacht. Dit race is meestal een tot twee kilo zwaar, hooguit twintig centimeter hoog en heeft een korte, gevlochten staart. Dit speciale hondenras heeft zijn naam te danken aan zijn opvallende, grote, platte oren die vaak bedekt zijn met fluwelen pluimen. Ze hebben een dubbele vacht, maar de jas is lang en glad. De aantrekkelijke balans van kleuren van de Papillon maakt hem uniek. De vacht is meestal wit, geel, bruin of roodachtig. Ze hebben ook een ooglijst, een snorharen en een pluimstaart.

Karakter:

De Papillon is zeer intelligent en zelfverzekerd, wat hun liefde voor kameraden en hun terughoudendheid jegens vreemden aantoont. Het zijn geweldige gezelschapsdieren die erg makkelijk te trainen zijn en getraind worden als hun niet-agressieve natuur wordt gestimuleerd. De Papillon is over het algemeen gelukkig en energiek, ze zijn vriendelijk en blijven loyaliteit en toewijding aan hun baasjes behouden. Ze hebben graag gezelschap en zullen nooit onverschillig staan als anderen aandacht aan ze besteden. De Papillon is ook een geweldige gezinshond en heeft een voorkeur voor kinderen, waardoor hij een uitstekende gezinshond voor kleinere huishoudens maakt.

Oorsprong en levensverwachting

De Papillon is een hondenras uit Frankrijk dat zijn naam krijgt van zijn opvallende, grote, platte oren die bedekt zijn met fluwelen pluimen. Hoewel het een van de oudste hondenrassen is, is de oorsprong ervan niet helemaal duidelijk. Ze meenden oorspronkelijk dat het ras afstamt van de Italiaanse pekinees, maar deze veronderstelling is op de een of andere manier nooit bevestigd. De levensverwachting van de Papillon is tussen de twaalf en vijftien jaar.

Conclusie

De Papillon is een kleine, intelligente en kleurrijke hond met grote, fluwelen oren. Dit kleine hondenras is vriendelijk en loyaal en heeft een praktische levensverwachting van twaalf tot vijftien jaar. De Papillon is een uitstekende gezinshond, vooral voor kleinere huishoudens. Gezien deze geweldige kenmerken van het Papillon-ras, is het duidelijk dat alle hondenliefhebbers zo’n unieke compagnon zouden moeten verwelkomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *