TopDierenwinkelsDe Nova Scotia Duck Tolling Retriever – een prachtig gezelschap

De Nova Scotia Duck Tolling Retriever, kortweg NSDR, is een zeer energiek en intelligent ras. Ze zijn van gemiddelde grootte, met mannetjes die meestal rond de 45 cm hoog en tussen de 14 en 16 kg wegen. Vrouwtjes zijn kleiner dan hun mannelijke tegenhangers en wegen tussen de 11 en 14 kg. Hun vacht is egaal roodachtig bruin of oranje, maar het meest kenmerkende is de lichtere accenten op de staart, voeten en voorpoten.

NSDR’s zijn geliefde gezelschapshonden die van nature heel sociale, loyale, speelse en leergierige honden zijn. Ze zijn vaak ergie en hebben de neiging om te spelen met andere huisdieren, zodat ze het beste met huisdieren kunnen samenleven. Hoewel ze geen grote fysieke beveiliging bieden, zijn ze trouw en zullen ze hun baas beschermen totdat ze hun grenzen leren herkennen.

Oorsprong en levensverwachting

Nova Scotia Duck Tolling Retriever

De NSDR is afkomstig uit Canada en is in de 19e eeuw ontstaan uit een kruising van verschillende Europese jachthonden. Hun primaire doel was dat ze eenden opjagen door aan te trekken, waarna jagers hen konden afschieten. Dat is de reden waarom ze ’tollers’ worden genoemd. Deze vaardigheid is de reden waarom ze nog steeds als jacrthond worden gebruikt.

NSDR’s hebben een verwachte levensduur van 12 tot 14 jaar, afhankelijk van hun levensstijl en voeding. Als je de juiste verzorging voor je hond biedt en hun leven goed afstemt zal de levensduur vaak de bovenkant van deze schatting bereiken. Een goed voerschema, regelmatige bezoeken aan de dierenarts, en het plannen van genoeg tijd voor speelgoed en menselijk contact zal je hond gezond en tevreden houden.

De NSDR is een waardevolle toevoeging aan ieder gezin, of je nu op zoek bent naar een gezinslid om behulpzaam te zijn met je jacht of gewoon iemand om van te houden. Dit energieke en intelligente ras is vriendelijk, speels en leergierig, en zal nooit vervelen!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *