TopDierenwinkels

De Norfolk Terriër is een kleine, stevige echte terriër. Hun vacht heeft een warme, rijke kastanjebruine kleur gecombineerd met lichtere tonen. Ze hebben een klein lichaam, een langere rug, korte poten, een scherpe kop en een pluimstaart. Deze terriërs zijn een veelzijdig stukje natuurschoon, met de kracht en energie van een echte jager. Hun minimale lengte is ongeveer 25 centimeter en ze wegen tussen de 3 en 5 kilo.

De Norfolk Terriër heeft een aanhankelijk en energiek karakter. Hoewel koppig in veel opzichten, zijn ze erg intelligent en luisteren goed naar hun baasje. Ze vervelen snel, dus vaak worden ze gebruikt voor jacht en behendigheidswedstrijden. Ook kun je deze honden vastleggen in familiesituaties. Andere dingen die ze leuk vinden, zijn spelletjes, lange wandelingen en socialiseren met andere honden en mensen. Het is ook aan te raden de Norfolk Terriër vanaf puppyleeftijd te socialiseren zodat ze zich comfortabel voelen met gezelschap.

Hun oorsprong dateert uit het begin van de 19e eeuw in de Engelse county Norfolk. Fokkers gebruikten kleinere spaniels, ijsbaanterriërs en werpen, om het ideale hondenras te creëren: de Norfolk Terriër. Het eindresultaat was een kleine, kurkdroge terriër met kleur en sterkte om te kunnen jagen, te draaien en tuimelen in de bossen. Tegenwoordig worden deze honden beschouwd als gezelschapshonden, maar ze behouden nog steeds hun karakter en vermogens.

Norfolk Terriër Levensverwachting

Norfolk Terriër

De gezondheidsproblemen van de Norfolk Terriër zijn normaliter beperkt. Ze hebben kans op knie- en oogproblemen, maar deze worden doorgaans gemakkelijk behandeld. Als je goed voor je hond zorgt, je hond regelmatig controleert en hem nuttige voeding geeft, kan hij lange tijd gezond blijven. Denk aan een gemiddelde levensverwachting van 12 tot 15 jaar. Als je eerlijk bent, krijg je met de Norfolk Terriër één van de leukste, schattigste en meest actieve hondenrassen van allemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *