TopDierenwinkels

De Newfoundlander, afgekort als NL, is een zeer trouwe, koppige hond met een zonnige persoonlijkheid. Oorspronkelijk afkomstig uit Newfoundland, Canada waar ze gebruikt werden als redders op bloedhete dagen. Deze honden waren sterk genoeg om boten te trekken, sleet aan wal te trekken en verdronken personen te redden. Er wordt gezegd dat het ras in de 16e eeuw ontwikkeld is door kruisingen van een Eerste Nations Dog, een Waterhond en verschillende andere hondenrassen. In de 19e eeuw diende de Newfoundlander als drijvershond, waar ze het vee naar verschillende dorpen leidden. Sindsdien heeft het ras een rijke geschiedenis en vele verschillende gebruiksmogelijkheden gekregen.

Fysieke Karakteristieken

Newfoundlander

De Newfoundlander is een krachtig gebouwde en slimme hond. Het hoogte bij de schouder varieert van 58-74 cm en de geschatte gewichten liggen tussen 45-70 kg. De Newfoundlander heeft een masker van middelgrote oren en de ogen staan relatief ver uit elkaar. De vacht komt in verschillende kleuren, variërend van brindle, grijs, lichtbruin tot aan zwart. Het heeft een dubbele waterbestendige vacht die een korte, rechte bovenvacht heeft met een zachte ondervacht. De vacht heeft een matige stofontwikkeling en moet minimaal twee keer per maand worden geborsteld.

Karakter & Gedrag

De Newfoundlander is een intelligente, vrolijke hond die participeert in veel activiteiten zoals jagen, waterwerk, sledetrekning, beveiliging, redding en nog veel meer. Ze hebben een grote behoefte om te plezier te maken, zich in te zetten, buitenspelletjes te spelen en dingen te leren. Ze zijn zeer trouwe, goedhartige honden die bekend staan om hun geduld en liefdevolle houding ten opzichte van kinderen. Ze zijn ook rustig in huis en leiden geen problemen. Maar wees voorbereid op het regelmatig borstelen van de vacht en de slurpende slobberproductie.

Levensverwachting, Zorg & Oefening

Newfoundlanders leven meestal tussen de 8-10 jaar. Het is belangrijk om de gezondheid van deze grote honden goed te monitoren om ziektes te voorkomen en hun levensduur te verlengen. Ze hebben grote hoeveelheden ervaring nodig om bepaalde gedragspatronen aan te leren. Ze hebben dagelijks een uur aan beweging nodig, waaronder twee verschillende wandelingen – één voor de controle van het territorium en de andere voor gehoorzaamheidsoefeningen. Daarnaast zijn deze honden gek op waterwerk, wat een andere reden is om regelmatig een rompelwaterbad te nemen.

Conclusie

De sterke, koppige, trouwe Newfoundlander heeft een zonnige persoonlijkheid en is afkomstig uit Newfoundland, Canada. Ze hebben een masker van middelgrote oren en een dubbele waterbestendige vacht die een korte, rechte bovenvacht heeft met een zachte ondervacht. Ze hebben een grote behoefte om plezier te maken en te leren, en ze zijn allergisch voor verveling. De levensverwachting van de NL varieert tussen 8-10 jaar en ze hebben minstens een uur aan dagelijkse oefening nodig. Als je op zoek bent naar een loyale, actieve, grote hond, dan is de Newfoundlander een geweldige optie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *