TopDierenwinkels

De Maltezer komt oorspronkelijk uit het Middellandse-Zeegebied en wordt tegenwoordig gezien als een populaire huishond. De Maltezer staat bekend om haar kleine formaat en grote oren. Ze heeft een kenmerkende langharige vacht. Er is een reeks kleuren en patronen die kenmerkend zijn voor het ras, zoals een wit, crème of honingkleurig teint. De vacht mag maximaal 10 cm lang zijn.

Temperament

Maltezer

Maltezers zijn bekend om hun energieke, vrolijke temperament. Ze zijn bijna altijd in voor een spelletje en zijn zeer intelligent. Ze zijn meestal zeer gericht op hun baasjes en hebben de neiging om heel lief te zijn. Hoewel Maltezers opgeschonken zijn, zijn ze niet zo druk als andere kleine honden. Maltezers zijn geweldig om mee te knuffelen en hebben een grote hoeveelheid liefde te geven.

Oorsprong

Er is geen duidelijkheid over de precieze oorsprong van de Maltezer, maar volgens deskundigen is het ras ontstaan in 19de-eeuws Europa. Hij is ontstaan uit een kruising tussen verschillende kleine Spaanse lapjes, zoals de Bichon Frise, de Bichon Havanese en de Lhasa Apso. De Maltezer was oorspronkelijk een favoriete huishond van adel en rijke families.

Leesverwachting

Maltezers worden meestal gezien als gezonde honden met een goede levensverwachting. De gemiddelde levensverwachting van een Maltezer ligt tussen de 12 en 16 jaar. Ze kunnen echter aanleg hebben voor gezondheidsproblemen zoals hartaanval, obesitas, diabetes en displasie van het heupgewricht. Daarom is het belangrijk dat u uw Maltezer regelmatig laat onderzoeken door een dierenarts.

Conclusie

De Maltezer is een zeer populaire huishond met een kenmerkende langharige vacht en grote oren. Ze staan bekend om hun aangename temperamenten en energieke persoonlijkheden. Ze hebben een gemiddelde levensverwachting tussen de 12 en 16 jaar en hebben de neiging om gevoelig te zijn voor gezondheidsproblemen. Als eigenares of eigenaar van een Maltezer is het belangrijk om de gezondheid van de hond goed in de gaten te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *