TopDierenwinkels

De Lhasa Apso is een klein, schattig ras met een zachte, lange vacht. Ze stammen oorspronkelijk uit Tibet en staan bekend om hun liefdevolle en betrouwbare karakter. Met hun bijna tien jaar oude levensduur, is de Lhasa Apso een ideaal huisdier voor iedereen!

Grootte en vacht

Lhasa Apso

De Lhasa Apso is een klein ras en meestal tussen de 8 en 11 inch (20-28 cm) groot. Hun lichaam is stevig en gespierd. Er wordt gezegd dat hun vacht je goed bewaren tegen het koude weer van hun geboorteland Tibet. De jassen van Lhasa Apso’s hebben dikke lagen die bedekt zijn met een steeds langzaam groeiende, lange vacht. Afhankelijk van de onderhoud, zal de vacht tussen de 4 en 6 inch (10-15 cm) lang zijn.

Karakter en oorsprong

De Lhasa Apso is een levensgenieter, heeft veel energie en is een echte knuffelkont. Ze hebben een speciale band met hun baasjes, zijn vriendelijk en loyaal. Lhasa Apso’s zijn jachtlui, waardoor ze het ratten, dassen en muizen in je tuin leuk vinden om naar te jagen.

Het hondenras Lhasa Apso stammen uit Tibet. Ze stonden vroeger bekend als de ‘beter-risers’, omdat ze het ongewenste bezoek uit de omgeving van de tempels van de Lhawa-vallei, waar hun naam vandaan komt, in de gaten hielden.

Levensverwachting

De levensverwachting van Lhasa Apso’s hangt af van verschillende factoren, waaronder hun gezondheid, voeding en omgeving. Meestal leven Lhasa Apso’s tussen de 9 en 15 jaar.

Conclusie

Als je groot genoeg bent, kan een Lhasa Apso een geweldig huisdier zijn. Ze zijn vol leven en temperament en lief en trouw aan hun baasjes. Hun korte, maar luide, liefde maakt de Lhasa Apso een ideale metgezel voor iedereen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *