TopDierenwinkels

Het Lagotto Romagnolo-ras is relatief onbekend, maar is een zeer gezellige, speelse en intelligente hond. Deze kleine herdershond komt oorspronkelijk uit Italië, waar hij al eeuwenlang door plattelandsboeren is gebruikt om voor of naast hen te werken. Het is een van de enige rassen die speciaal is gefokt voor truffelrijke grond te speuren naar truffels en andere knollen.

Grootte en vacht

Lagotto Romagnolo

Lagotto’s hebben een stevige maar toch elegante bouw. Ze hebben een gespierde lichaam, met een stevige borstkas en lang, recht been. Een Lagotto Romagnolo wordt meestal ongeveer 16 inch hoog en weegt ongeveer 15-20 pond. Het hevige, waterafstotende krul- of wolkvacht is dik en dicht en komt in veel verschillende kleuren, waaronder bruin, wit, zwart en beige.

Karakter en oorsprong

Deze lieve, aanhankelijke en vriendelijke hond is gek op gezelschap en een echt sociale pup. Lagotto’s zijn loyaal, liefdevol en makkelijk te trainen. Ze kunnen wat eigenwijs zijn als ze niet goed gesocialiseerd worden, maar ze zijn in het algemeen een vredelievende, vrolijke hond met veel energie. Lagotto’s komen oorspronkelijk uit de Emilia-Romagna-regio in Italië, waar ze al vele generaties truffels en knollen hebben geroken voor plattelandsboeren.

Leeftijd en verwachtingen

Lagotto’s kunnen gemiddeld 12-16 jaar leven. Hoewel het een relatief gezond ras is, hebben sommige honden aanleg voor aandoeningen zoals heupdysplasie. Zorg er daarom altijd voor dat je goed de gezondheidsgeschiedenis van je pup doorloopt als je erover nadenkt om er een te nemen.

Al met al is de Lagotto Romagnolo een speciaal hondenras met zijn eigen unieke en opvallende eigenschappen. Als je op zoek bent naar een klein, actief hondje met een geweldig temperament, dan is de Lagotto Romagnolo misschien wel de hond voor jou!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *