TopDierenwinkels

Als je op zoek bent naar een trouwe metgezel die geschikt is voor het wilde leven, dan is de Kanaänhond de juiste keus. Dit kleine, sterke hondenras komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en is de ideale bondgenoot voor mensen die van actieve, buitenlucht avonturen houden. Maar hoe klein dit ras ook is, het heeft een grote persoonlijkheid volgepakt met wilskracht en energie.

Grootte

Kanaänhond

De Kanaänhond is een vrij kleine hond, met een schofthoogte variërend van 25 cm tot 55 cm. Afhankelijk van de geslachtsverhouding is de gemiddelde gewicht van een volwassen Kanaänhond 14-28 kg. De veel kleinere pups wegen slechts een halve kilo bij geboorte.

Vacht

De Kanaänhond heeft een stevig, korthaarig haar dat zacht is aan de aanraking, vaak gekenmerkt door een koper/bruine kleur. Daarnaast heeft het een leuke bontvacht, die bestaat uit verschillende kleuren, variërend van beige tot bruin, crème tot geel. De vacht is de perfecte kleding voor alle klimatologische omstandigheden.

Karakter

Hoewel de Kanaänhond een klein ras is met een groot hart, zijn hun grote karakter en uitdagende natueur niet te negeren. Ze zijn nieuwsgierig en slim en staan bekend om hun luide barken. Het zijn actieve honden, die gewoonlijk veel aandacht en dagelijks trainen nodig hebben. Bovendien zijn Kanaänhonden erg betrokken bij hun baasjes en tonen liefde voor het hele gezin.

Oorsprong

De Kanaänhond wordt al sinds mensenheugenis gebruikt als waakhond in het Midden-Oosten. Ze werden door de nomaden in Israël, Jordanië en Libanon gebruikt om hun kamp te verdedigen. Later sreerden ze hun reis naar Europa en de Verenigde Staten, waar hun kracht, vastberadenheid en alertheid waardering kregen en hun jachtinstincten waardeerden.

Levensverwachting

De Kanaänhond is een stevig en gezond ras, dat gemiddeld 13-15 jaar leeft. Mocht u er eentje aanschaffen, dan krijgt u een warme, loyale, maar ook uitdagende vriend voor vele jaren.

Of het nu gaat om het verbergen van je kamp, het beschermen van je gezin of gewoon een maatje om je kleine avonturen mee te deelen, de Kananhond bied voor iedereen een trouwe en leuke metgezel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *