TopDierenwinkels

De Japanse Spits is een geweldig klein, fier en temperamentvol ras dat afkomstig is uit Japan. Ze hebben een gemiddelde schouderhoogte van 35-40 cm en ze wegen meestal ongeveer 5-7 kg. Omdat ze zo klein zijn, zijn ze het perfecte huisdier voor een kleinere levensruimte. Ze hebben meestal een korte, vaststaande vacht die meestal wit is, hoewel er ook vele andere variëteiten van de Japanse Spits bestaan. Soms komen ook rode, zwarte of gele vachtkleuren voor.

Karakter

Japanse Spits

Hoewel ze klein zijn, hebben Japanse Spitzen een enorm nieuwsgierig karakter. Ze zullen graag vreemden verwelkomen en lijken altijd op zoek te zijn naar de avonturen die de wereld te bieden heeft. Ze zijn leergierig, intelligent en zeer zorgzaam tegen hun baasjes. Ze zijn buitengewoon energiek en kunnen ook een echte kletskous zijn. Ze communiceren veel met hun baasje en hebben vaak hun eigen mening.

Oorsprong

De Japanse Spits is afkomstig uit Japan, waar deze honden al eeuwenlang worden gebruikt als warmteophouders voor mensen. Ze zijn populair vanwege hun kleine maatje en kunnen gemakkelijk aan veel verschillende leeftijden worden aangepast. Voorheen werden ze vooral gebruikt als waakhonden voor geleerde ambachten waar ze hooi, bont en andere items bewaakten. In de 20e eeuw kreeg het ras meer aandacht toen zoöloog Dr. Tomozō Naka onderzoek ging doen naar het uiterlijk van dit unieke hondenras.

Levensverwachting

De gemiddelde levensverwachting van de Japanse Spits is ongeveer 12-15 jaar. Hoewel ze vaak alleen maar energie zullen hebben, zijn ze vaak vrij gezond. Je moet er rekening mee houden dat, net als veel andere rassen, de Japanse Spits gevoelig is voor bepaalde ziekten, zoals obesitas, allergieën en patellaluxatie, wat een aandoening aan de knie kan zijn. Dit zijn zaken waar je maar beter rekening mee kunt houden bij het verzorgen van een Japanse Spits.

Conclusie

De Japanse Spits is een opvallend kleine, intelligente hond die meestal een vriendelijk en liefdevol karakter heeft. Ze zijn alleen geschikt voor kleine leefruimtes, omdat ze meestal niet meer dan 5-7 kg wegen en een schouderhoogte van ongeveer 35-40 cm hebben. Ze zijn energieker dan je zou verwachten voor een kleiner hondenras en hebben meerdere ziekten waarmee je rekening moet houden. Maar met een levensverwachting van ongeveer 12-15 jaar, zullen deze trouwe honden zeker jaren van plezier bezorgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *