TopDierenwinkels

De Japanse Chin is een van de oudste hondenrassen en is zijn oorsprong begonnen in het land van de rijzende zon. De kleine hond heeft lange geschiedenis om eerbiedig te vermelden, lang voor hun aankomst in Europa.

Het is een kleine hond van ongeveer 20 cm hoog en 5kg zwaar, waardoor ze gemakkelijk de karakteristiek worden genoemd van het ‘Lapdier uit de Oriënt’. Hun vacht is lichtjes getextureerd, dik en vacht. Ze zijn meestal zwart en wit gekleurd met een driehoekig kamfiguur met witte borst en nek.

Karakter

Japanse Chin

Met hun slimheid, speelsheid en energie, is de Japanse Chin een uniek ras met een veelzijdig karakter. Ze zijn gehoorzaam, graag bedwelmend en trouwe metgezellen. Uiteindelijk betekent hun kleine formaat dat ze binnenshuis genoeg om op de proppen komen om te spelen.

Oorsprong en levensverwachting

De Japanse Chin komt uit Japan, waar het werd gezien als een status symbool door leden van het hof van Nara. De vermelde geschiedenis van het ras gaat terug naar de 8e eeuw. De Japanse Chin ontvangt gemiddeld een levensverwachting van 10 tot 12 jaar.

De Japanse Chin is een gewilde en leuke kleine hond met een rijke geschiedenis. Met hun kleine formaat en hun gemakkelijk te verzorgen lange vacht, is hun aantrekkelijke uiterlijk gecombineerd met hun unieke en aanstekelijke persoonlijkheid. Dit kleine hondenras is de perfecte metgezel om door de jaren heen te begeleiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *