TopDierenwinkels

Het Italiaans Windhondje of ‘Italian Greyhound’ is een krachtig en elegant hondenras. Ze passen goed bij actieve eigenaren die van het buitenleven houden en ervan genieten om hun honden mee te nemen op plezierige avonturen. Deze honden hebben een mooie vacht en worden beschouwd als symbolen van luxe.

Uiterlijk

Italiaans windhondje

Italiaans Windhondje zijn tamelijk klein en slank van bouw, met een mooi gevormd hoofd. Hun perceptueel staartje staat vaak rechtop en heeft een mooie licht gebolde boog. Hun dunne lange vacht is glad en dun en komt in alle kleuren en patronen voor. Hun oren zijn middelgroot en kunnen omhoog staan.

Karakter

Italiaans Windhondje zijn intelligente en buitengewoon energieke honden. Ze zijn alert, speels en trouw. Ze zijn ook makkelijk op te voeden, ongeacht je trainingsniveau. Ze hebben grote energie, dus hondeneigenaren moeten ervoor zorgen dat ze hun honden regelmatig helpen om fit en gezond te blijven.

Oorsprong

Italiaans Windhondje zijn afstammelingen van de veel oudere rassen, zoals de Aegyptische keeshond en een aanverwant van het Galgo-Ras en behoren tot de Greyhound-familie. Hun geschiedenis gaat terug tot de oudheid, toen ze werden gebruikt om wild te jagen in Italië.

Verwachting van Leven

Italiaans Windhondje leven gemiddeld meer dan 10 jaar en soms ouder. Ze staan bekend om hun lange levensduur, maar er zijn ook verborgen aandoeningen waarmee rekening gehouden moet worden. Om deze aandoeningen te vermijden, is regelmatige controle door een dierenarts aan te raden.

Kortom, het Italiaans Windhondje is een adembenemend mooi hondenras, met een zeldzame combinatie van kracht, ongelooflijke intelligentie en liefde, die zeker een aanwinst zal zijn in je gezin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *