TopDierenwinkels

De Ierse Wolfshond is een rustig en avontuurlijk hondenras. Dankzij hun koninklijke uitstraling en immense grootte is de Ierse Wolfshond de prins onder de honden. Met een schouderhoogte van tussen de 81 en 86 centimeter, is de Ierse Wolfshond een van de grootste hondenrassen. Met een levensverwachting van elk gemiddeld 7-8 jaar, is de Ierse Wolfshond in die zin vrij kortstondig, wat aangezien hun immense grootte een groot minpunt is. Toch veel de Ierse Wolfshonders erin geslaagd het levensrecord te verbreken en de 12 jaar oude leeftijd te bereiken.

Natuurlijk uiterlijk

Ierse Wolfshond

De Ierse Wolfshond is een lange, elegante hond met een mooie, diepzwarte en lange vacht. De vacht bestaat uit een aantal lange lokken die er voor zorgen dat de hond versiert met vacht. De oren staan meestal een beetje naar achter, waardoor de Ierse Wolfshond eruit ziet als een prins. Verder hebben de Ierse Wolfshonden 2 helderblauwe ogen die soms wat afhangen.

Gezellig karakter

De Ierse Wolfshond is een middelgrote hond met een gracieus karakter. Ze hebben een vriendelijke houding, wat betekent dat ze je graag willen plezieren en ergeren. Daarnaast hebben ze een goed geheugen, waardoor ze uitermate geschikt zijn als gezelschapsdier. Ook zijn de Ierse Wolfshonden uitermate geschikt om als bewaker of politiehond te fungeren, omdat ze zeer alert zijn.

Oude oorsprong

De Ierse Wolfshond is al zo’n 2000 jaar oud en kan met zekerheid worden gezien als het oudste hondenras in Ierland. In het oude Ierland werden de Ierse Wolfshonden gezien als een symbool van macht en moed en werden vaak gebruikt door aristocratische families als bewakers. Ook werden de Ierse Wolfshonden soms gebruikt als jachthonden, wat betekent dat hun vacht vaak moest worden beschermd tegen het weer.

Conclusie

De Ierse Wolfshond is absoluut een van de mooiste en interessantste hondenrassen. Hun koninklijke uitstraling maakt ze uniek, maar hun lange levensduur helaas niet. Als je iemand bent die op zoek is naar een trouwe vriend en bewaker, dan is de Ierse Wolfshond precies wat je zoekt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *