TopDierenwinkels

Sta je oog in oog met een Ierse Water Spaniël, zul je versteld staan van hun schattige, kleine gestalte. Dit gezinsvriendelijke hondenras komt oorspronkelijk uit Ierland en is bekend om hun energie, trouw en liefde. De Ierse Water Spaniel is het grootste spaniëlras van Ierland en is sterk en atletisch gebouwd.

Beschrijving

Ierse Water Spaniel

De Ierse Water Spaniel heeft een typisch, ronde kop met heldere ogen, waaruit hun actieve en intelligente persoonlijkheid schijnt. Hun krachtige, goed gespierde lichaam wordt geaccentueerd door een dubbele vacht, die weilanden in middelgrote lokken. De vacht komt meestal in kastanjebruin of donkerbruine tinten met een lekker zachte ondervacht. Verder hebben ze stevige gespierde poten, een iets afhangende staart, wat een karakteristiek kenmerk is, en lange, dubbele oren die laag hangen aan de kop.

Karater en Temperament

De Ierse Water Spaniel is intelligent, energiek en speels. Ze hebben een sterke loyaliteit én moed, wat ze al sinds de 14e eeuw hebben gehad, waar ze deel uitmaakte van jachtpartijen in natte terreinen. Hun zelfvertrouwen en actieve speelsheid zorgen ervoor dat ze prima geschikt zijn als gezinshond, vooral als je houdt van actief buiten leven. Ze zijn goed met kinderen en is een zeer gewaardeerde metgezel, hij is trouw, alert en waakzaam.

Oorspronkelijk en Levensverwachting

De Ierse Water Spaniel is tweehonderd jaar geleden in Ierland te vinden geweest, waar ze als jachthond werden gebruikt. Ze behoren tot de groep Komkommerhonden, wat betekent dat de vacht zo vaak moet worden geborsteld als mogelijk is om het in topconditie te houden. De gemiddelde levensverwachting van een Ierse Water Spaniel is 10-12 jaar, wat een redelijke levensduur is voor een hond met een actief levensstijl.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een actieve pup met een leuke uitstraling en een gezinsvriendelijke persoonlijkheid, dan is de Ierse Water Spaniel een geweldig kieze. Hun energie, loyaliteit en onuitputtelijke speelsheid maken ze een uitstekende metgezel voor vele jaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *