TopDierenwinkels

De Ierse Terriër is een zachtmoedig, intelligent en vriendelijk hondenras dat veel liefde en aandacht nodig heeft. Deze honden hebben vaak een ietwat komisch uiterlijk dat hun karakter versterkt en een hoge mate aan energie die hen perfect past voor actieve gezinnen. Daarnaast hebben de Ierse Terriërs een unieke mix van eigenschappen, variërend van stevigheid en fysieke fitness tot een grote emotionele intelligentie.

Grootte

Ierse Terriër

Ierse Terriërs zijn een middelgrote rassen die meestal tussen de 14 en 16 centimeter lang en tussen de 5,5 en 8,2 kilogram wegen. Tegenwoordig zijn er ook kleine Ierse terriërrasrassen die meestal kleiner zijn dan de middelgrote eenheden.

Vacht

De Ierse Terriërs hebben een harde, gladzittende en waterafstotende vacht die één tot twee jaar vereist knippen semipermanent. Hoewel ze geen kortharige of langharige structuren hebben, bevat hun vacht een verscheidenheid aan verschillende kleuren, variërend van driekleurige patronen tot diep rode kleuren die erg gewild zijn bij alle fokkers.

Karakter

Ierse Terriërs zijn vrolijke dieren die van socialiseren en wieden. Ze zijn zeer actief en energiek, en kunnen zichzelf terugtrekken in afgelegen ruimtes als ze verveeld zijn. Omdat deze dieren geen agressieve neiging hebben, zijn ze gemakkelijk te trainen en te verzorgen. Ze zijn ook enorm loyaal en willen graag een band creëren met hun eigenaar.

Oorsprong

De Ierse Terriër is een onlangs ingevoerd hondenras dat mogelijk is ontstaan ​​vanuit een mix van verschillende kleine honden uit Engeland en Europa. Deze dieren worden al sinds eind 19e eeuw gefokt om als werkhonden te dienen. Hun grootte en energie werden volledig benut om boerderijen te verdedigen en knaagdieren van het land te houden.

Levensverwachting

De Ierse Terriërs hebben een gemiddelde levensverwachting van between 12-15 jaar. Zorg ervoor dat ze voldoende rust krijgen, een gebalanceerde voeding en regelmatig bezoeken aan de dierenarts om zo hun leven te verlengen. Daarnaast moeten alle Ierse Terriër eigenaren bekend zijn met de genetische aandoeningen die typisch zijn voor dit ras en hun hond regelmatig laten onderzoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *