TopDierenwinkels

De Ierse Setter is een prachtig hondenras met een krachtige verschijning en een vriendelijk, gewillig karakter. Vervaardigd uituitmuntend bloedlinie en oorsprong, de Ierse Setter is een levendige een faam met hoge verwachtingen van zowel baasje als fokkers.

Grootte en Uiterlijk

Ierse Setter

De Ierse Setter is een middelgrote tot grote hond, met een gemiddelde hoogte tussen 44 – 57 cm voor reuen en 40 – 53 cm voor teven. Ze wegen meestal tussen 25-35 kg. De Ierse Setter heeft een lange, vrij rechte, dubbelwerkende vacht, die gewoonlijk zwart- of rode marest is met witte aftekeningen in de tenen, borst en pruim en soms een witte kraag.

Karakter

De Ierse Setter is een rustig, gezellig, intelligent en evenwichtig ras. Hoewel ze meestal gewillige volgers van hun baasjes zijn, kunnen ze soms overmatig uitgelaten en ondeugend zijn. Ondanks deze eigenschappen zijn Ierse Setters, met de juiste training en socialisering, goed in staat om een grote verscheidenheid aan taken uit te voeren. Hun getrainde instincten en alertheid, maakt hen ideaal als een jachthond of waakhond.

Oorsprong

De Ierse Setter is een oud hondenras met zijn oorsprong in Europa. De Ieren claimen de ontwikkeling van het ras in de 16e eeuw. Hoewel de Ierse Setter nauwelijks veranderd is sindsdien, worden veel uitstekende bloedlijnen volgehouden. Ze woelen frequent gefokt voor jacht op vogels en tegenwoordig belichamen ze niet alleen nog steeds hun eerbiedwaardige taken, maar worden ze ook algemeen aanvaard als gezinshonden.

Verwachte Levensduur

De Ierse Setter heeft een verwachte levensduur van ongeveer 13-15 jaar, wat kort is als je kijkt naar het gemiddelde levensverwachtingspercentage van andere grote hondenrassen. Zoals met bijna elk ras, is regelmatige oefening en een gezond dieet essentieel om veel jaren van geluk en gezondheid voor uw Ierse Setter te garanderen. Met liefdevolle verzorging en de juiste verzorging, kunt u genieten van talloze jaren van gezelschap met uw trouwe viervoeter.

Al met al, de Ierse Setter is een prachtig hondenras dat vredig is, maar tegelijkertijd een krachtige verschijning heeft. Onder leiding van een betrokken baasje, kan de Ierse Setter een loyale, rustige en evenwichtige partner zijn die mee kan doen aan jachtactiviteiten maar net zo lief een knuffel geeft en plaagt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *