TopDierenwinkels

Verwacht je een feestelijk hondenras, met een mooie vacht, een vriendelijk karakter en een uitzonderlijke levensverwachting? Kies dan voor de Hollandse Herder. Deze hond is echter meer dan een schaap in vermomming, deze snackmachine is een gezinsvriendelijke knuffelkont die helemaal aan je verwachtingen voldoet. Alleen al een blik op hem maakt duidelijk dat je met de juiste hond bent.

Uiterlijk

Hollandse Herder

De Hollandse Herder is een middelgrote hond. Het gewicht is gemiddeld 25 tot 25,5 kilo en de schofthoogte is gemiddeld 56 cm. De vachtkleur varieert vaak van wit, zoet en over de meer kenmerkende vlekkencombinatie van geel, bruin en wit. De vacht kan ook langer zijn, waardoor het borstelen van de hond een must is.

Karakter

De Hollandse Herder is een uiterst aanhankelijke en betrouwbare hond, ideaal als gezinshond. De hond is een echt heldje met een waakhondinstinct en zeer zorgzaam. Hollandse herders zijn lief, intelligent en nieuwsgierig – kortom, te gekke honden voor elke leeftijd. Ze zijn een geweldige partner voor hun baas en houden van de aandacht die van hen wordt gewaardeerd. Ze zijn ook echte slagers en houden van spelen, vooral als hun baas in het spel is betrokken.

Oorsprong

De Hollandse Herder komt oorspronkelijk uit Nederland. Deze levendige hond is gefokt vanuit het ras de Schapendoes. Deze herder is veelzijdig en weet zich aan te passen aan elke omgeving, wat een kenmerk is van zijn lange geschiedenis. Het ras werd gebruikt als boerderijhond, trekhond, jachthond en verdedigingshond. Tegenwoordig worden Hollandse herders vaak als gezelschapsdieren gebruikt, maar ze kunnen ook op sportieve gebeurtenissen en als wedstrijdgehoorzaamheid worden getraind.

Levensverwachting

Hollandse herders zijn erg sterk en duurzaam. Hun levensverwachting is gemiddeld 12-15 jaar. Deze honden zijn niet gevoelig voor veel erfelijke ziekten, wat een grote verdienste is. De meeste gezondheidsproblemen die kunnen optreden bij de hond, betreffen artritis, glaucoom, luxatie en vachtproblemen. De Hollandse Herder wordt ook vaak gecontroleerd op elleboogdysplasie, hielspoor en heupdysplasie. Al deze kwalen kunnen worden voorkomen door regelmatig naar de dierenarts te gaan voor controles.

Conclusie

De Hollandse Herder is een zeer zorgzaam en liefhebbend hondenras. Ze zullen onbevreesd en loyaal voor hun baas zijn, wat ze tot de perfecte gezinshond maakt. De Hollandse Herder is een sterk en duurzaam ras met een levensverwachting van 12-15 jaar en is gemakkelijk te trainen. Door zijn zorgzaamheid en betrouwbaarheid komt dit prachtige ras waar ook ter wereld in elk gezin thuis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *