TopDierenwinkels

Grote Zwitserse Sennenhonden zijn prachtige, krachtige honden die hun klein gelijknamige broertje – de Klein Zwitserse Sennenhond – verheffen als het gaat om schoonheid, conditie en een robuuste huiskat. Ze zijn bekend om hun massieve, gespierde en atletische bouw, hoogblonde vacht en diepliggende, kleine oren. Ondanks hun kracht en goedaardige persoonlijkheid zien de grote zwitsers er uit als knuffels.

Grootte, Vacht en Karakter

Grote Zwitserse Sennenhond

Grote Zwitserse Sennenhonden krijgen een reusachtig formaat, met schofthoogtes van 27,5 – 30,5 inch met een gewicht van 130 – 180 pond, afhankelijk van het geslacht. Hun grote lijf is bedekt met een laag, dik, loshangend haar dat meestal bijna wit is van kleur, hoewel het ook grijs, bruin of roodachtig kan zijn – wat variatie is goed voor het ras. Ze hebben een bonten langharige keel, buik en voeten. Klanten die een Grote Zwitserse Sennenhond als huisdier willen hebben, kunnen gerust zijn, want dit ras wordt als zacht, aanhankelijk en betrouwbaar beschouwd. Hun respectevolle voorkomen en sterke loyaliteit naar hun eigenaar merken zij al op zeer jonge leeftijd.

Oorsprong en Levensverwachting

Grote Zwitserse Sennenhonden werden voor het eerst meer dan een eeuw geleden in Zwitserland gefokt. De rassen die voortvloeien uit de ‘Sennenhonden’, die erg geliefd waren bij de lokale boeren en herders, waren vroeger populair als werkhonden. Naarmate de tijd verstreek, begonnen liefhebbers het ras als gezelschapshond te fokken. De meest voorkomende levensverwachting van de Grote Zwitserse Sennenhond is 8-11 jaar.

Conclusie

Grote Zwitserse Sennenhonden zijn geweldig, krachtige honden die niet alleen een geweldig uiterlijk hebben, maar ook een altijd betrouwbare, vriendelijke gezelschapshond van hun eigenaar zijn. Ondanks hun kracht lijken ze meer op een groot knuffelbeest dan een slachtoffer voor hun middelgrote broertje! Hun atletische bouw, hoogblonde vacht en sterke loyaliteit maken ze tot een goede optie als gezelschapshond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *