TopDierenwinkels

De Groenendaeler is een uniek hondenras met een nobel karakter. Deze zachtaardige en getrouwe hond wordt gekenmerkt door zijn kalme temperament, trouwe persoonlijkheid en een vacht die iedereen doet staren. Afgeleid van de Malinois, de Tervuerense en Laekense herders, stammen de Groenendaelers uit het Belgische Laeken, wat het volgende hondenras in lijn was van de vele herderrassen die in het land voorkomen.

Grootte en Vacht

Groenendaeler

Groenendaelers hebben middelgrote tot grote lichamen die tussen de 20 en 27 centimeter in hoogte variëren. Ze wegen tussen de 15 en 30 kilo. Ze zijn vrij energiek en hebben een actief karakter. Afhankelijk van hun activiteitsniveau hebben ze veel beweging en bekkenom het meest uit hun systeem te halen. Ze hebben een lange, rechte en dikke vacht. De haren zijn hard maar zijdeachtig, met langere afdrukken rond het hoofd, de poten en de bovenste lijn. De vacht is meestal zwart, maar sommige honden hebben ook levendige gemengde kleuren.

Karakter en Oorsprong

Als het gaat om hun karakter, is de Groenendaeler een opgewekte, vriendelijke en vrolijke hond. Ze zijn zowel sociaal met mensen als met andere honden. Ze zijn intelligent en leren snel. De Groenendaeler is volgzaam, voelt zich op zijn gemak in het gezelschap van mensen en andere dieren, maar is ook alert en waakzaam.

De Groenendaeler is afkomstig uit België, waar tegen het einde van de 19e eeuw herders uit vele delen van België naar Laeken, in de provincie Vlaanderen, werden gebruikt voor het kweken van de verschillende hondenrassen die we nu kennen. Dit hondenras werd voornamelijk gefokt als verdediger en bewaker van boerderijen en steden.

Levensverwachting

De Groenendaeler leeft normaal gesproken tussen de 10 en 12 jaar. In vergelijking met andere rassen is dat een langer leven. De gezondheid van de Groenendaeler spreekt boekdelen over de juiste verzorging die hij nodig heeft. Routine controles bij de dierenarts om te voorkomen dat ernstige aandoeningen zoals oogproblemen, huid- en totaalproblemen worden voorkomen. Door een goede verzorging en voeding is de kans op het ontwikkelen van problemen kleiner en kan een Groenendaeler vele jaren van gezondheid genieten.

De unieke en mooie Groenendaeler is een geweldige metgezel voor elke familie die een trouwe, zachtaardige en waakzame hond zoekt. Ze zijn niet alleen prachtige metgezellen, maar zijn ook zeer intelligent en zullen je trouw blijven. Wat er ook gebeurt, je staat er nooit alleen voor als je een Groenendaeler aan je kant hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *