TopDierenwinkels

De Griffon Bruxellois, vaak gewoon de Bruxellois of de Brusselaar genoemd, is een vrolijk en energiek kleine hond die het goed doet als huishond. Ze komen oorspronkelijk uit België en worden al eeuwenlang liefdevol verzorgd door mensen. Vandaag de dag staan deze kleine pittige knuffels bekend als zeer loyale, trouwe bondgenoten met een gezonde dosis charme.

Uiterlijk

Griffon Bruxellois

Griffon Bruxellois zijn klein van formaat: volgroeide dieren wegen gemiddeld 4-6 kilo en staan ongeveer 25-30 cm hoog. Het ras heeft een middelgrote, gebouwde, stevige bouw en meestal een vlakke rug. Hun karakteristieke, korte harige vacht komt in een aantal kleuren: zwart, zwart/bruin, rood/dun, rood, en wit. Griffon Bruxellois hebben scherpe, grote ogen die recht naar voren wijzen en een lange, platte neus. Ze hebben meestal een kleine, ronde staart die op een pijpje lijkt.

Karakter

Griffon Bruxellois zijn druk. Ze zijn erg alert, levendig en koppig. Ze willen de leiding nemen en willen graag controle hebben over wat er gebeurt. Ze hebben veel energie en hebben een stevige persoonlijkheid. Griffon Bruxellois zijn bijna liefdevol tegen mensen, mits je hun leiderschap en intelligentie respecteert.

Ze zijn sociaal met mensen en honden, maar hebben een aangeboren neiging om territoriaal te zijn. Griffon Bruxellois hebben consistente, stevige opvoeding en socialisering nodig. Als ze zich aan de regels houden, zijn ze goed gehoorzaam en stoutmoedig. Anders, als ze niet regelmatig worden getraind, kunnen ze eigenaardig en eigenzinnig worden in hun gedrag.

Oorsprong en levensverwachting

De Griffon Bruxellois is afkomstig uit België en stamt uit de middeleeuwen. Het ras is ontwikkeld om de jacht te vergemakkelijken en de jager te helpen om de bruine rat te jagen. Nadat de jacht naar de ratten was achterhaald, waren de kleine, moedige dieren perfect voor het huis als huisdier.

Aangezien Griffon Bruxellois kleine, stevig gebouwde honden zijn, krijgen ze relatief oude leeftijd. Ze leven gemiddeld tussen de 12-15 jaar. Ze zijn echter vatbaar voor enkele genetische aandoeningen, waaronder epilepsie, dus consistente gezondheidsverzorging en regelmatige controles bij de dierenarts zijn belangrijk om hun levensverwachting te verlengen.

De Griffon Bruxellois: Een kleine, moedige bondgenoot

De Griffon Bruxellois is een kleine, stevige hond met een energie en enthousiasme zo groot als zijn omvang. Het zijn loyale bondgenoten die een gezonde dosis charme hebben. Ze hebben veel aandacht nodig om goed te functioneren en een consistente opvoeding en socialisering om hun koppige neigingen in het gareel te houden. Als je een liefhebbende, trouwe bondgenoot zoekt, is de Griffon Bruxellois een uitstekende keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *