TopDierenwinkels

Het Grand Basset Griffon Vendéen is een hondenras dat vooral bekend staat om zijn rustige karakter. De honden zijn zelfverzekerd, vriendelijk en gehoorzaam. De Grand Basset Griffon Vendéen is een veelzijdige hond en een gemakkelijke gezinsmaat vooral omdat hij goed is ingesteld op socialiseren en omdat hij het als een gezelschapshond heeft. Het ras is afkomstig uit Frankrijk en wordt soms ook als jachthond door mensen gebruikt.

Grootte, vacht en levensverwachting van de Grand Basset Griffon Vendéen

Grand Basset Griffon Vendéen

De Grand Basset Griffon Vendéen is een middelgrote hond, met een schofthoogte van ongeveer 45-50 cm. De honden hebben een tweelaagse vacht met een zachte, dikke onderlaag en een dicht, harde bovenlaag. De meest gebruikelijke kleuren zijn wit met bruin, bruin of beige.

Qua levensverwachting hebben de Grand Basset Griffon Vendéen een redelijk lange levensduur voor honden. Ze worden meestal 12-15 jaar oud, wat redelijk lang is voor een hond.

Karakter van de Grand Basset Griffon Vendéen

De Grand Basset Griffon Vendéen is een populaire hond door zijn evenwichtige karakter. Hij is zacht, vriendelijk, affectueus en speels tegelijkertijd. Ze zijn actief maar rustig, diep gevoelig en zijn een eenvoudige en goed onderwezen gezinshond. Socialiseren is belangrijk om te dragen als het om deze honden gaat, omdat ze maar al te graag naar iedereen toe willen, ook naar wilde dieren, wat natuurlijk niet aan te bevelen is.

De Grand Basset Griffon Vendéen heeft veel energie die hij moet verbranden. ze zijn niet geschikt om in een klein huis met weinig ruimte te wonen. Ze zullen niet lastig zijn als je eenmaal elke dag een goede wandeling met ze hebt gemaakt. Ze hebben ook veel aandacht en liefde nodig om gezond en gelukkig te blijven.

De oorsprong van de Grand Basset Griffon Vendéen

De Grand Basset Griffon Vendéen is een Franse hondenras dat rond de 19e eeuw werd ontworpen om jacht en tracking te doen. Hij is afstamt van de Grand Griffon Vénéneux, een ouder hondenras. Vandaag de dag is de Grand Basset Griffon Vendéen nog steeds populair in Europa, met name in zijn thuisland Frankrijk. Ze zijn ook populair in Amerika en elders, waar ze worden gebruikt als gezelschapsdieren, jachthonden, gehoorzame dockhonden en tweeslachtige bloemenhonden.

In samenvatting is de Grand Basset Griffon Vendéen een charmante hond met een zelfverzekerd, liefdevol karakter. De Grand Basset Griffon Vendéen is een veelzijdige hond die perfect is als gezinshond, maar ook als jacht- en waakhond. Ze hebben een lange levensduur maar als je rekening houdt met hun oefeningsbehoeften en socialisatie, geniet je langer van hun bedrijvigheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *