TopDierenwinkels

De Gordon Setter is een kleine, krachtige hond die oorspronkelijk werd gebruikt als jachthond. Omdat hij veel energie heeft, is hij een uitstekende metgezel voor outdoor activiteiten. Met zijn vriendelijke, speelse temperament en zijn trouwe, toegewijde karakter kunnen hij en zijn baasje niet alleen genieten van leuke buitenactiviteiten, maar ook van alleen tijd thuis of een ontspannen wandeling. De oorsprong van de Gordon Setter, alsmede zijn kenmerken en levensverwachting, worden hieronder besproken.

Grootte en vacht

Gordon Setter

De Gordon Setter heeft een gemiddelde schouderhoogte van 59-66 cm en een gemiddeld gewicht van 23-31 kg. Meestal is hij zwaarder dan andere soortgelijke jachthonden. Met een uitgesproken vacht die in tweekleurig of driekleurig is, is hij ook minder verfijnd dan andere honden. Zijn vacht heeft een diepe, glanzende, zwarte en tan afwerking, wat erg elegant is.

Karakter

De Gordon Setter heeft een geweldig, maar koppig karakter. Hij is slim, speels, vrolijk en goed gezelschap. Hij is zeer loyaal aan zijn baasje en staat zijn baasje toe om het leidinggevende figuur te zijn. Hoewel hij veel energie heeft en graag buitenactiviteiten doet, houdt hij ook van rustig spelen, knuffelen en alleen tijd met zijn gezin. Dit houdt hem leuk en geeft hem de beste balans van energie en ontspanning.

Oorsprong

De Gordon Setter is vernoemd naar de vierde hertog van Gordon, Alexander Gordon, die rond 1830 verschillende hondenrassen in het Schotse savannegebied ontwikkelde. Deze hondenrassen, waaronder de Gordon Setter, werden gefokt als jachthonden en werden gebruikt om vogels te zoeken en neer te halen.

Lifespan

De Gordon Setter wordt meestal 15 jaar of ouder. Goede voeding en voldoende trainen zijn essentieel voor gevoelloze levensstijl. Verder is het aan te raden dat de hond regelmatig wordt gecontroleerd door een dierenarts om ervoor te zorgen dat hij gezond is en al zijn behoeften worden vervuld.

Kortom, de Gordon Setter is een krachtige, kleine hond met een vriendelijk, speels temperament en een prachtige glanzende vacht. Oorspronkelijk gefokt als jachthond, is hij een uitstekende medgezel voor outdoor activiteiten of alleen tijd thuis. Met een verwachte levensduur van 15 jaar of meer is deze energieke, geliefde hond de ideale metgezel voor elke baas en zijn gezin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *