TopDierenwinkels

De Friese Stabij is een kleine maar krachtige hond met een grote persoonlijkheid. Deze middelmatig grote hond met zijn compacte lichaamsbouw heeft een alert en lief gelaat en veel liefde om te delen. De Friese Stabij stamt af van de Friese Staby en is net zo uniek als ieder ander hondenras.

Grootte en Vacht

Friese Stabij

De Friese Stabij is een klein hondenras, voornamelijk gebruikt als huisdier. Het weegt meestal 15 tot 25 pond en is ongeveer 15 tot 18 centimeter hoog. Zijn lichaam is stevig gebouwd met stevige voeten. Ze hebben een kort en glanzend vacht die meestal zwart van kleur is met witte bijtinten. Ze hebben meestal een gevlekte staart.

Karakter en Levensverwachting

De Friese Stabij is een gehoorzame hond die gemakkelijk te trainen is. Ze zijn zeer loyale honden die hun eigenaars graag plezier geven. Ze zijn ook vriendelijk, enthousiast en speels. Ze zijn geen scheutige vechters, maar willen hun baas en hun huis beschermen. De verwachte levensduur is ongeveer 12 tot 16 jaar.

Oorsprong

De Friese Stabij is afkomstig uit Friesland in Nederland waar hij al eeuwenlang als boerderijhond wordt gebruikt. In vroegere tijden waren ze bedoeld om geiten, schapen en andere dieren te bewaken en te beschermen tegen roofdieren. Tegenwoordig worden ze alleen nog als gezelschapshond gebruikt.

De Friese Stabij is een uniek hondenras met veel liefde om te delen, afkomstig uit Friesland. Ze zijn klein van gestalte maar groot van karakter met gemakkelijk trainbaarheid en een loyale aard. Ze hebben een mooie glanzende vacht en een verwacht levensduur van 12 tot 16 jaar. Al met al een ideale huishond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *