TopDierenwinkels

De Foxterriër is een hondenras met een prachtige karakteristieke draadharige vacht. Met zijn unieke uiterlijk en levenslustige karakter is het niet moeilijk te begrijpen waarom de Foxterriër één van de meest geliefde hondenrassen is. De grootte van een Foxterriër is tussen de 25 – 28 centimeter groot en ze wegen tussen de 8 – 10 kilogram als ze volwassen zijn. Hun kleur is meestal blauwachtig grijs of rossig kastanje met een wit ondervlak en lichtere kleuren op de ledematen. Hun vacht is dicht, stevig en hard waardoor een regelmatig borstelen nodig is.

Foxterriërs kennen geen angst en zijn extreem energiek en actief. Ondanks hun speelse karakter zijn ze zelfstandige honden, waardoor ze ook van alleen zijn kunnen genieten. Als er geen leiding is kan het zijn dat de Foxterriër bossig met andere huisdieren of zelfs kinderen wordt. Daarom is een goede opvoeding en socialisatie essentieel. Met de juiste hoeveelheid training is de Foxterriër een geweldig gezelschapsdier.

Oorsprong van het hondenras

Foxterriër (draadhaar)

Foxterriërs worden al sinds de 18e eeuw in Engeland gebruikt om vossen op te jagen, dat was de voornaamste reden van hun voortplanting. Hoewel de oorsprong van de Foxterriër onduidelijk is, zijn er theorieën dat zij oorspronkelijk een kruising is tussen een Staffordshire Bull terriër en een Old English terriër. Door de lange jachtgeschiedenis worden Foxterriërs vaak als ‘Jachthonden’ geclassificeerd.

Verwachte levensduur

Foxterriërs wonen gemiddeld 12 – 14 jaar. Hoewel dit meer is dan gemiddeld, zijn velen van hen gevoelig voor kwaaltjes waaruit ze jong kunnen overlijden. De meest voorkomende ziekte die een Foxterriër kan hebben is herplaatselijke patellaluxatie. Andere ziektes die eerder voorkomen zijn hartproblemen, schildklier ziektes, waterige ogen en epilepsie. Als je eenmaal een Foxterriër als huisdier hebt, is het belangrijk dat je naar regelmatig bezoeken aan veterinair medisch specialisten.

Kortom, de draadharige Foxterriër is het perfecte hondenras! Met zijn kleine pluizige gestalte, enthousiaste aard en lange levensverwachting is het geen verrassing dat veel mensen een Foxterriër kiezen als huisdier. Als je op zoek bent naar de perfecte metgezel, dan is de Foxterriër precies het type hond dat je zoekt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *