TopDierenwinkels

De Flatcoated Retriever is een veelzijdig hondenras uit Engeland. Dit populaire ras van middelgrote omvang heeft een glimpende, zijdeachtige vacht en een aanstekelijk karakter. Flatcoated Retrievers zijn zeer intelligente, actieve honden met een aanstekelijk enthousiasme.

Grootte en Uiterlijk

Flatcoated Retriever

Flatcoats hebben een fijne, glanzende vacht die langs de flanken en achterkant van de dijen golvend is. Dit soort honden is groot, waardoor ze in de categorie ‘middelgroot’ vallen. Ze zijn zo’n 56 tot 61 cm groot, met merkbare massievere bouw in vergelijking met sommige andere soorten retrievers. De Flatcoats kunnen lymeroze, zwart of rose-koper-zwart gespikkeld zijn.

Karakter

Flatcoats hebben een gouden karakter. Ze zijn simpelweg de leukste honden. Hoewel ze meestal vriendelijk en gul zijn, kunnen sommige Flatcoats dominant zijn. Het is belangrijk om al op zeer jonge leeftijd voorrang aan je hond te geven en ze aan te leren wie de baas is. Dit is een intelligente hond die heel snel leert.

Oorsprong

Flatcoated Retrievers hebben hun naam te danken aan hun lange, glanzende vacht. Hoewel het exacte verleden van de Flatcoated Retriever onduidelijk blijft, denken rasverenigingen dat het een kruising is van de Labrador Retriever en de Tweed Water Spaniël, een verdwenen ras dat rond de 19e eeuw voorkwam. Zelfs landelijke bevolkingen gaven de voorkeur aan deze lieve honden, wat resulteerde in hun veelzijdigheid als veldhond, jachthond en gezinshond.

Levensverwachting

De levensverwachting van de Flatcoated Retriever is meestal tussen de 10 en 12 jaar. Hoewel er echter verschillende gezondheidsproblemen zijn waar deze honden aan kunnen lijden, is de levensverwachting – net als bij elke andere hond – sterk afhankelijk van hun voeding en verzorging. Als je je hond goed verzorgt en voert, is het waarschijnlijk dat ze gezond blijft en een langere levensduur heeft.

In de meeste gevallen is de Flatcoated Retriever een heerlijke, energieke hond met een groot hart die heel veel liefde geeft aan hun baasjes. Als je op zoek bent naar een gezonde, aanhankelijke hond die je veel plezier en liefde kan verschaffen, dan is de Flatcoated Retriever zeker een geweldig hondenras om uit te kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *