TopDierenwinkels

De Engelse Springer Spaniel is een populaire hond, die veel liefde geeft. Met een goed humeur en gulhartigheid, is het geen wonder dat dit middelgrote hondenras ook al eeuwenlang gebruikt wordt als jachthond. Door hun karakteristieken zijn de Engelse Springer Spaniels perfect voor familieën, maar ook voor sporten zoals rally, jachten en agility.

Uiterlijk en grootte

Engelse Springer Spaniel

De Engelse Springer Spaniels hebben een middelgrote omvang en hebben een lange, dikke vacht. Er zijn twee types: de langharige type, dat bij de meeste showhonden gevonden wordt, en de kale. Ze hebben een glad gepolijste look en de schouders en achterbenen zijn stevig, waardoor ze soepel lopen. De Engelse Springer Spaniel kan zo’n 37-41 cm hoog zijn. Ze zijn leuk gevormd met een rechthoekig profiel en zijn slank in het algemeen. De meeste Engelse Springer Spaniels hebben een fijn watervrijende en plasleren vacht die rode of zwarten patches heeft.

Karakter en herkomst

De Engelse Springer Spaniels zijn intelligente, trouwe en uiterst geduldige honden. Omdat ze zo makkelijk te trainen zijn, kunnen ze op jonge leeftijd al geleerd worden om veel dingen te doen. Ze kunnen een beetje koppig zijn, wat kan gebeuren als ze bepaalde dingen haten. Ze houden ervan om actief bezig te zijn (lopen en rennen), maar ze genieten ook van het ontspannen bij hun baasjes. De Engelse Springer Spaniels hebben hun oorsprong in Engeland, waar ze al sinds de 17e eeuw gebruikt worden als jachthonden.

Levensverwachting

De Engelse Springer Spaniel heeft een levensverwachting van zo’n 12-14 jaar. Hoewel ze in het algemeen gezond zijn, zijn er een aantal gezondheidsproblemen die soms kunnen worden geassocieerd met deze hondenrassen. Deze gezondheidsproblemen omvatten oogproblemen, gewrichtsproblemen, allergieën, geboortetrauma en bepaalde infecties die hun kop opsteken. Daarom is het noodzakelijk voor eigenaren om regelmatig een dierenarts te bezoeken, omdat deze hondenrassen preventief onderhoud vereisen.

De Engelse Springer Spaniel is een buitengewoon prachtige en bedrijvige hond, die u uren van plezier kan bezorgen. Door hun vriendelijkheid en speelsheid zijn deze honden perfect als gezelschapsdieren voor de hele familie. Waar je ook bent met je Engelse Springer Spaniel, je zult blij zijn met zijn trouw en zijn zelfvertrouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *