TopDierenwinkels

De Engelse Setter is een zeer mooi, praatziek en aanhankelijk hondenras met een sterke, lenige bouw. De Engelse Setter behoort tot de familie van SETTERs, met een groot aangeschreven karakter en een adembenemend uiterlijk. Hij is groot genoeg om indrukwekkend te zijn, maar klein genoeg om betrouwbaar te zijn.
De oorsprong van de Engelse Setter dateert uit het jaar 1570 in Engeland, waar ze werden gebruikt als jachthonden. Ze werden naar voren gestuurd om te kijken naar de vogels. Met hun oren konden ze de vogels gewoonlijk weldra ontdekken. Ze werden ook wel gezien als ’tipsters’, Vanwege hun behendigheid en kundige opmerkingsvermogen.
De Engelse Setter heeft een lange en prachtige vacht, die in veel kleuren voorkomt. Het meest voorkomend zijn de lichtbruine en de teefachtige kleuren. De vacht is licht gewelving, maar kort genoeg om zich aan te passen aan omstandigheden met verschillende temperaturen. De Engelse Setter is ongeveer 60 tot 65 centimeter hoog, wat redelijk is voor een hondenras.

De temperamentvolle en aanhankelijke Engelse Setter

Engelse Setter

De Engelse Setter wordt omschreven als een aanhankelijke en liefhebbende hond, die erg goed met kinderen omgaat. Zijn temperament is zacht en vriendelijk en hij is zeer gesteld op zijn eigenaren. Hij heeft een uitstekend geheugen en is vaak erg druk. Het is raadzaam om deze hond regelmatig uit te laten, omdat hij veel energie heeft die hij kan kanaliseren door middel van dagelijks oefenen.

De Engelse Setter heeft een aantal gebruikelijke gezondheidsproblemen, waaronder osteosarcoom, HD (heupdysplasie) en epilepsie. De gemiddelde levensverwachting van een Engelse Setter is twaalf tot veertien jaar.

Ondanks de kans op gezondheidsproblemen, heeft de Engelse Setter een lange levensduur met vele gegarandeerde plezierige jaren. Het is zeker het overwegen waard om een te nemen als u op zoek bent naar een majestueus, trouw en leuk gezelschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *