TopDierenwinkels

Engelse Cocker Spaniëls zijn middelgrote tot grote hondenrassen die bekend staan om hun aanhankelijke karakters. Ze hebben een prachtige doublecoat, uitgestrekt van hun langere wol, en veel kleurvarianten. Afhankelijk van hun kleur kunnen ze een chocolade ruwhaar, in het zwart, donker- of lichtbruin, meelblauw of ingefokte tricolor hebben. In de regel heeft de Engelse Cocker Spaniel ook dunne, iets verlengde oren en een sterke, gemiddelde staart.

Oorsprong

Engelse Cocker Spaniel

De Engelse Cocker Spaniel is afgeleid van het Spaanse Waterhond, wat al uit de veertiende eeuw bekend was. Het ras is afgeleid van de Engelse Springer Spaniel. Na de Tweede Wereldoorlog kreeg de Engelse Cocker Spaniel steeds meer populariteit, tijdens de jaren ’50 en ’60. Bovendien worden de Engelse Cockers op dit moment veel gebruikt als speur-, reis- en reddingshonden.

Karakter

Engelse Cockers zijn actieve, intelligente honden met een zachtaardige, aanhankelijke aard. Ze zijn erg sociale honden die graag om mensen heen zijn. Ze zijn dol op spelen, maar ook goed aangepast aan de binnenomgeving. Hoewel sommige observerend kunnen zijn, zijn ze in het algemeen een trouwe, liefhebbende huisgenoot.

Grootte en levensverwachting

Meestal hebben Engelse Cockers een schofthoogte van 38-41 cm. Verder wegen ze ongeveer tussen de 13-14 kg. Ze zijn zeer energiek en actief en hebben met regelmatig wandelen en spelen genoeg beweging nodig. Engelse Cocker Spaniel’s hebben een verwachte levensduur van 12-15 jaar.

Vachtverzorging

Engelse Cockers hebben veel zorg en verzorging nodig. Ze hebben regelmatig borstelen nodig om tangles en klitten uit hun vacht te krijgen. Afhankelijk van het kleurtype heeft elke Engelse Cocker Spaniel ook een andere verzorgingsroutine nodig. Als deze procedures worden genegeerd, is de kans groot dat de Engelse Cocker Spaniel een verwarde, verwaarloosde vacht krijgt.

Engelse Cocker Spaniëls bieden hun eigenaar liefde, loyaliteit en onberispelijke huishoudelijke zorg. Ze zijn actief, intelligent en aanhankelijk. Hun vacht is prachtig en verdient een goed onderhoud. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat deze honden van middelmatige grootte veel enthousiasme, liefde en energie hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *