TopDierenwinkels

De Dwergpinscher, ook wel Miniatuur Pinscher of ‘Pins’ genoemd, is een kleine, energieke hond die nooit haar jeugdige levensvreugde verliest. Hoewel veel mensen het ras verwarren met Duitse Pinschers, Dobermanns of Pinschers, behoort het nergens bij. De Dwergpinscher is een oeroud ras dat decennia geleden al als een zelfstandig ras werd doorontwikkeld.

Uiterlijk

Dwergpinscher

De Dwergpinscher is zo’n 25-30 centimeter hoog en weegt tussen de 3-5 kilo. Hij is het kleinst van de Pinscher-achtigen. Zijn vacht is kort, stug en glanzend en strak aan het lijf geplakt. Kleuren variëren van alle tinten rood, bruin, zwart, blauw en tan. Omdat er geen aftekeningen op de vacht aanwezig zijn, is het een makkelijk onderhouden hond.

Karakter

Deze gezelschapshonden hebben een vrolijk karakter dat gewaardeerd wordt door jong en oud. Ze zijn zeer intelligent en zich goed te trainen. Daarnaast zijn ze erg wakker en alert en prima geschikt als waakhond. Ook zonder veel trainen weten ze vaak prima tegen ongenode bezoekers te waarschuwen. Ze kunnen een tikje dominant zijn, maar kunnen wel getraind worden om gehoorzaam te zijn.

Oorsprong

Het ras is waarschijnlijk afkomstig uit Duitsland en werd ontwikkeld in het midden van de 17e eeuw. Door hun kleine formaat waren ze heerlijk als gezelschapshond voor rijke mensen. De Dwergpinscher is met veel andere rassen gekruist om de kleinste hond van allemaal te krijgen. Hierdoor krijgt hij een eigen karakter.

Levensverwachting

De gemiddelde levensverwachting van een Dwergpinscher is ongeveer 10-12 jaar. Als een hond goed gezond wordt gehouden, goed gevoerd en regelmatig naar een dierenarts gaat, kan hij wel ouder worden. Met het juiste onderhoud, liefdevolle zorg en veel oefening hebben ze een gelukkig en gezond leven.

De Dwergpinscher staat bekend als een zelfstandige, kleine, energieke en intelligente hond met een zeer opgewekt karakter. Hij verkiest een actief, onzelfzuchtig en liefdevol gezelschap. Ook al is hij klein, hij is een hoogwaardig en kundig bewaker van alle andere dieren in het huishouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *