TopDierenwinkels

Het Duitse Brak ras is een middelgrote hond van gemiddeld 25-60 pond die al meer dan twee eeuwen een geliefde huisgenoot en trouwe metgezel is in veel delen van de wereld. Ze zijn vriendelijk, gehoorzaam en hebben een bewezen reputatie als zeer liefdevolle metgezellen. Duitse Braks zijn perfect als huisdieren voor zowel stedelijke als landelijke omgevingen.

Uiterlijke kenmerken

Duitse Brak

Duitse Braks lijken sterk op het toneel, maar hebben een goed gespierde, krachtige, atletische bouw. Hun sterke schedel, diep, vierkant aangezicht en middelgrote oren staan in contrast met een sierlijk gevormde, middelgrote snuit. De vacht van een Duitse Brak is medium lengte en heeft twee lagen; een langere ondervacht en een sluier van korte bovenvacht. Deze vacht is doorgaans asgrijs met witte, bruine en zwarte aftekeningen.

Hoewel Duitse Braks zacht zijn, bevatten ze een krachtige, moedige en uitdagende geest. Ze zijn zelfverzekerd, slim, willevend en hebben niet veel scholing of een strenge leeromgeving nodig om respect te tonen. Omdat ze intelligent en liefdevol zijn, gedragen ze zich snel binnen het gezin. Een kleine investering in trimsessies en training verkort ook het temperament.

Komst en levensstijl

Duitse Braks hebben hun oorsprong in het midden van de 19e eeuw, toen een select aantal Oost-Duitse hertenhonden in de natie werd gefokt met andere verwante soorten. Duitse Braks zijn geboren jagers met veel energie. Ze hebben veel ruimte nodig om vrij te springen en te klimmen. Hoewel ze niet veel onderhoud nodig hebben, moet u ze regelmatig borstelen en naar de trimsalon brengen. Met de juiste zorg en regelmatige lichaamsbeweging kunnen Duitse Braks een actief leven leiden van tien tot dertien jaar.

Samenvatting

Het Duitse Brak ras is een geweldige huisgenoot. Ondanks hun ruige uiterlijk, zijn ze behoorlijk zacht, slim en liefdevol naar hun familie. Met een medium-lange vacht en kleuren die variëren van asgrijs tot zwart, zorgen Duitse Braks voor een stijlvolle aanwezigheid in elke omlijsting. Met de juiste zorg en regelmatige training is een lange levensduur van tien tot dertien jaar mogelijk. Kortom, als je op zoek bent naar een trouwe, onderhoudsvriendelijke en liefdevolle huisdier, is het Duitse Brak ras de perfecte keuze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *