TopDierenwinkels

De Dobermann is een prachtig hondenras met een bijzondere persoonlijkheid. Het ras kenmerkt zich door een imposante, krachtig postuur en doet zijn naam – naar de Duitse hondenras-kweker Friedrich Dobermann – eer aan. Dobermann’s zijn elegante honden met lange, gebogen slurf die een goed gevoel hebben voor harmonie, zelfbeheersing en sociaal gedrag.

Uiterlijk & Grootte

Dobermann

Dobermann’s hebben een middellange, dunne en gladde vacht. Zij variëren in kleur van rood tot donkerbruin of zwart. Doormiddel van kleur en vacht is het mogelijk om het ras van andere hondenrassen te onderscheiden. Bovendien is het vooraleerst aangeraden de oren niet te laten neerhangen bij de Dobermann, aangezien het terecht komt bij de ehrenzeer van het ras.

De Dobermann heeft een majestueuze formaat met een schofthoogte van 61-68 cm voor mannetjes, en 57-63 cm voor vrouwtjes, waar een gewicht van ongeveer 27-45 kilogram bijhoort.

Karakter & Oorsprong

Hun krachtige uiterlijk verrast niet als je weet dat de Dobermann een opvallende wilskracht bezit. Hoewel het ras bestaat sinds het einde van de 19e eeuw, streefden kwekers en fokkers erin één doel na te streven na: een hond creëren die sterk genoeg is om hun eigenaren te beschermen tegen gevaar. Merkbaar is de veiligheid die de Dobermann kenmerkt voor de baas. De Dobermann’s zijn liefdevol, intelligent maar energiek, want zij zijn voortdurend op zoek naar validatie van hun baas.

Levensverwachting

De Dobermann is een kordaat ras met een gemiddelde levensverwachting van 9 tot 15 jaar. De levensduur kan langer, of korter zijn, afhankelijk van erfelijke, omgevings- en voedingsfactoren. Om de gezondheid van het ras te onderhouden is het raadzaam maandelijks een voortgangsapparaat te gebruiken dat als basis heeft dat de Dobermann’s aangepast bereik niet overschrijden, aangezien stressvolle omstandigheden hun gezondheid schaden.

In het kort: De Dobermann is een hondenras met een statig uiterlijk, een heldhaftig karakter en een schat aan liefde. Voor de eigenaar van een Dobermann, is het van essentieel belang de gezondheid van de hond te monitoren om een lange levensverwachting vereist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *