TopDierenwinkels

De Teckel is een soort terrier. Het biedt teleurstelling in kleine pakketjes, bekend om hun gezelligheid en energie. Teckels hebben een langharige ruwharige vacht, die velen insluit, een smalle kop, lange benen en groep uitgestrekte oren. Hoewel hun verschijning lief en aangenaam is, staan ​​zij bekend om hun persoonlijkheid. In hun hart kunnen ze een kleine versie van hun oorspronkelijke doel, en vaak ultracompetitieve boren, zijn of een echte vriend zijn.

Grootte

Dashond (Teckel)

De Teckel behoort tot de kleinste terriers. Mannetje Teckels hebben een gewoonlijk middelgrote grootte tussen 25 en 30 cm (tot de schouder); vrouwtjes zijn iets kleiner. Ze wegen 14 tot 4 lb (tussen 6 en 8 kg).

Vacht

De ruwharige vacht is verspreid over het hele lichaam en semi-langharig. De meeste Dacshovnds hebben één van de kleurenambienten: grijs, rood, bruin, geel of zwart. Ook hebben deze rassen soms een langere vacht rond hun poten, gezicht en keel.

Karakter

Velen weten de Teckel als een vreugdevolle, vriendelijke en trouwe metgezel. Het zijn slimme dieren die eenvoudig te trainen zijn. Ze hebben veel energie en als gevolg daarvan hebben ze regelmatig beweging nodig. Deze honden kunnen goed overweg met kinderen, maar ze kunnen scherp zijn als je ze provoceert. Ze zijn zelfs gek op andere dieren, vooral voor honden van dezelfde grootte.

Oorsprong

Het is onbekend waar precies de Teckel vandaan komt. Ze worden beschouwd als een oud ras, dat meer dan twee eeuwen wordt gecultiveerd. Men denkt dat hun voorouders afstammen uit herten, hazen en andere prooidieren die vroeger als lastdier werden gebruikt. Tegenwoordig worden ze vaak als huisdier gehouden.

Levensverwachting

De gemiddelde levensverwachting van de Teckel is tussen 13 en 15 jaar. Dit komt natuurlijk overeen met andere honden van een vergelijkbaar formaat. Als uw Teckel een goede gezondheid handhaaft, kan hij er goed boven komen. Wel is het aan te raden om regelmatig naar de dierenarts te gaan voor een check-up.

Eindconclusie

De Teckel is een kleine, krachtige hond met een karakteristieke ruwharige vacht. Ze zijn lief, gemakkelijk te trainen en kunnen prima omgaan met mensen, kinderen en andere dieren. Ondanks hun kleine formaat hebben ze een indrukwekkende levensverwachting van tussen de 13 en 15 jaar. Als u op zoek bent naar een kleine, loyale en vreugdevolle metgezel die u jarenlang begeleid, dan is de Teckel de uitgelezen keuze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *