TopDierenwinkels

De Dandie Dinmont Terriër is een oeroud ras dat tot de meest kenmerkende en herkenbare hondenrassen behoort. Deze bekoorlijke honden zijn ongeveer 30 cm groot, met een kenmerkende band van kleur die zich uitstrekt vanuit de kruin en voeten, naar de staart. Ze hebben een prachtige krullende, maar harde vacht, die ze beschermt tegen het typische, vochtige klimaat, waaruit het ras oorspronkelijk stamt.

Hoewel De Dandie Dinmont Terriër is een klein ras, heeft het volop karakter. Ze zijn bedreven jagers en eerlijke verdedigers van het huis, wat betekent dat ze geen schijterige honden zijn, zoals de meeste kleine honden. Bovendien zijn ze lumineus, gul en liefdevol; zijn zij bijzonder waardevolle metgezellen, met inbegrip van kinderen, waarom zij een geweldig alternatief zijn in vergelijking met grotere rassen.

De Dandie Dinmont Terriër stamt af van kleine jachthonden die in het 16e-eeuwse Schotland voorkwamen. Ze zijn vernoemd naar de roman ‘Guy Mannering’ van de eminente schrijver Sir Walter Scott, waarvan de held een heer was genaamd ‘Dandie Dinmont’. Vanwege hun eigenzinnigheid en verrassende intelligentie worden de Terriërs ook wel ’n obziodaschend’ genoemd.

Long Life voor de Dandie Dinmont Terriër

Dandie Dinmont Terriër

De Dandie Dinmont Terriër is een betrekkelijk gezond ras, met een verwachte levensduur van 7-11 jaar. Daarnaast lijden de meeste exemplaren niet aan erfelijke aandoeningen en hebben ze weinig huisartspraktijken nodig. Als we letterlijk inspringen op de dagelijkse verzorging, kunnen we ons verzekeren van dat de Terriër een sterk, liefdevol en volharde gezel zal zijn voor vele jaren.

Al met al is de Dandie Dinmont Terriër een betrouwbare, behendige en goedgeefse metgezel. Heeft u wat extra liefde en gezelligheid in uw huis nodig? Dan is dit logisch de juiste keuze voor u.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *