TopDierenwinkels

De Chinese Gekuifde Naakthond of ‘Chinese Crested Dog’ is een echt karakterhondenras en zeker geen hond voor iedereen. Maar als je deze kleine, maar charmante, honden als je beste vriend wilt, dan ben je zeker in voor een avontuur. Laten we eens kijken wat er zoal komt kijken bij het blijven van een Chinese Gekuifde Naakthond.

Grootte, vacht en karakter

Chinese gekuifde naakthond

Chinese Gekuifde Naakthonden zijn laag-tot-de-grond honden die, afhankelijk van hun geslacht, variëren in gewicht van 5 tot 12 pond. Ze hebben vaak een apart harig kapsel dat door hun ‘gekuifde’ naam komt. Dit houdt in dat over het grootste gedeelte van hun lichaam meestal geen vacht zit, met als uitzondering de staart, heupen, buik en kop. Qua karakter zijn deze honden alert, energiek, gul en liefdevol.

Oorsprong en levensverwachting

De Chinese Gekuifde Naakthond komt oorspronkelijk uit China waar hij als huishond werd gebruikt. Chinese Gekuifde Naakthonden hebben een gemiddelde levensverwachting van 12-15 jaar, afhankelijk van hun levensstijl. Ze hebben een laag vetpercentage en meestal geen allergische reacties, waardoor ze vrij gemakkelijk te verzorgen zijn.

De Ultimate Hond Voor het ultieme Thuis

Als je op zoek bent naar een zachte, liefhebbende hond met een goed gebouwd lichaam, een interessante uitstraling en een fijn karakter, dan is de Chinese Gekuifde Naakthond wellicht de juiste keuze voor jou. Niet alleen zijn ze een geweldige keuze voor de liefhebbers van exotische rassen, maar de Chinese Gekuifde Naakthond is ook een geweldig gezelschap voor elke gezin en elk huisdier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *