TopDierenwinkels

Het Chihuahua-ras is ’s werelds kleinste hondenras. Door hun leuke meisjesachtige uiterlijk worden ze vaak geassocieerd met maatschappelijke statuur, knusheid en een verfijnde leefstijl. Hoewel ze bijzonder klein zijn, is de persoonlijkheid van de Chihuahua allesbehalve minimaal. Toch videoft de Chihuahua zijn kleine staat met trots, waardoor ze geliefd zijn bij baasjes van alle leeftijden. Maar wat maakt de Chihuahua-hond nu zo bijzonder? Wel, lees hieronder verder om er meer over te weten te komen.

Grootte en vacht

Chihuahua

Chihuahua’s variëren in grootte, van kleine miniatuur-honden tot enkele centimeters lange pups. Meestal wegen Chihuahuas alleen tussen de 1 en 3 kilo en zijn ze ongeveer 20 centimeter lang. Hoewel Chihuahua’s geen klassieke honden zijn, kunnen ze een lange, gladde of krullende vacht hebben. De vacht kan van kleur variëren en stralende tinten kunnen zijn, van wit, zwart, tan of bruin.

Karakter

Hoewel de Chihuahua zo klein is dat hij gemakkelijk in een handtas kan worden vervoerd, kan hij een eigenwijs karakter hebben. Ze zijn erg aanhankelijk, moedig en hebben het vermogen om te worden geïntimideerd of agressief. Door hun temperament kunnen Chihuahua’s een leuke huisdier voor kinderen zijn, maar ook een goede metgezel voor volwassenen.

Oorsprong

De Chihuahua is afkomstig uit Mexico, waar de honden meestal in de buurt van oude Mayatempels zouden zijn gevonden. Er zijn geen gegevens afkomstig uit die periode, maar alles wijst erop dat Chihuahua’s verwant zijn aan Olmec- en Tolteek-honden, die al meer dan 3000 jaar bestaan.

Verwachte levensduur

De levensduur van een Chihuahua is gemiddeld 10 tot 18 jaar, waarbij een goed gevoerde hond meestal aan de maximale kant komt van het bereik. Ondanks hun kleine staat, hebben Chihuahuas een uitzonderlijke energieversnelling waardoor het leven langer wordt.

Conclusie

Als het gaat om zowel stijl als persoonlijkheid, is de Chihuahua-hond een manier om het meeste uit zijn kleine staat te halen. De Chihuahua is afkomstig uit Mexico, waar hij meer dan 3000 jaar geleden werd aangetroffen. Ze hebben meestal een lange, gladde of krullende vacht en variëren in grootte, variërend van kleine miniatuur-honden tot pups van slechts enkele centimeters. Ze hebben doorgaans een levensverwachting van 10-18 jaar. Als het gaat om kleine honden, hebben Chihuahuas een ongeëvenaarde persoonlijkheid, wat ze onweerstaanbaar maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *