TopDierenwinkels

Het Cesky Terriër ras is een kleine, actieve, intelligente en krachtige hond, die een luchtige, stevige uitstraling heeft, waar je gelijk verliefd op wordt. Deze kleine terriërs hebben hun herkomst en bouw in de Tsjechische Republiek, waar ze eind 19e eeuw werden gefokt voor het jagen op kleine dieren zoals marmotten en marters. Het zijn zeer slimme en waaks honden, ideale metgezellen voor gezinnen met kinderen.

Grootte en vachttypen

Cesky Terriër

De Cesky Terriër heeft een gemiddelde schouderhoogte die tussen de 28 en 33 cm ligt. Hun gewicht kan variëren van 4 tot 8 kg. Deze hondenrassen hebben een langharige, maar nietpluizige vacht, die in twee verschillende kleuren voorkomt. De meest voorkomende kleur is lichtbruin, maar ze kunnen ook wit en lichtbruine vlekken op hun lichaam hebben.

Karaker en oorsprong

De Cesky Terriër is een zeer trouwe bondgenoot en weet al snel wat zijn favoriete mensen van hem verwachten. Ze zijn slim en waaks, maar niet agressief. Cesky Terriërs passen goed bij gezinnen die veel aandacht besteden aan hun huisdier. Ze vormen suchtige verhoudingen met hun baasjes en eisen veel aanhankelijkheid en liefde.

Cesky Terriërs zijn eind 19e eeuw in Tsjechië gefokt en waren in eerste instantie bedoeld voor jagen op marters. Later werden ze door vele Tsjechische families gebruikt om als gezelschapshond te fungeren. Het Cesky Terriër ras is in de 20e eeuw bekender geworden en werd wereldwijd gewaardeerd voor zijn betrouwbare temperament.

Lang leven

De honden van dit ras hebben een lange levensverwachting, waardoor ze meer dan 14 jaar oud kunnen worden. Ze zijn vrij gezond, maar kunnen net als elke andere hond sommige erfelijke aandoeningen krijgen. Om dit te voorkomen is het belangrijk om de dieren te laten controleren door een dierenarts, die een speciale kennis over het ras heeft.

De Cesky Terriër is een aantrekkelijk, slim en stevig hondenras, die veel kan geven aan al zijn vrienden. Ondanks zijn uitstraling zijn Cesky’s klein en beweeglijk, waardoor een ideale gezinscompagnon te maken. Ook de mensen die rust zoeken, of regelmatig op reis gaan, kunnen genieten van de aanwezigheid van deze trouwe en gehoorzame metgezellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *