TopDierenwinkels

Geheel overzicht en kenmerken van het kleine koningshondje

Cavalier King Charles Spaniel

De Cavalier King Charles Spaniel is een middelgrote hond, met een ondeugend maar liefdevol karakter. Ze zijn zo’n 28 tot 33 cm groot en wegen ongeveer 4 tot 8 kg. Er zijn drie verschillende vachtkleuren, namelijk wit en bruin, wit en zwart, of ruby. De vacht van deze honden is erg zacht en luchtig. Speciale verzorging is niet nodig, maar regelmatig borstelen is wel aan te raden.

De Cavalier King Charles Spaniel komt oorspronkelijk uit Engeland en heeft een lange en interessante geschiedenis. Vanwege hun getemperde karakter en breed toepasbare vermogens werden ze ooit door koningen gebruikt als jacht- en gezelschapshonden. Tegenwoordig worden ze veelal als gezelschapsdieren gehouden.

Persoonlijkheid is waarschijnlijk het belangrijkste kenmerk van de Cavalier King Charles Spaniel. Ze zijn vriendelijk, actief, kindvriendelijk, aanhalig en intelligent. Ze zijn enorm geschikt als gezelschapsdieren, dankzij hun liefdevolle en ontspannen aard.

Qua levensverwachting verschillen de Cavaliers nogal. Er bestaat een kans dat ze ernstig ziek worden, wat hun levensduur sterk kan verkorten. Bij een goede gezondheidszorg kan een Cavalier King Charles Spaniel echter een leeftijd bereiken tussen de 9 en 14 jaar.

Kortom, de Cavalier King Charles Spaniel is een zachtaardige en liefdevolle hond met veel charme. Ze zijn de perfecte maat om als gezelschapshond mee te nemen. Ze zullen je huis vullen met plezier en liefde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *