TopDierenwinkels

De Cane Corso is een veelzijdige en charismatische hond met een diepgaande geschiedenis. Het gaat hier om een zware, maar zachtaardige hond, kenmerkend voor heel Italië. Dit machtige ras is een van de grootste Italiaanse zoogdieren, en staat bekend om zijn eerzucht en liefde voor familie.

Grootte en vacht

Cane Corso

De Cane Corso is een middelgrote tot grote hond met een stevig, stevig gebouwd lichaam. Mannetjes zijn meestal 63-71 cm hoog, terwijl de vrouwtjes 58-66 cm groot zijn. Het gewicht van alle honden varieert van 40-60 kg.

De vacht van een Cane Corso is meestal effen zwart, blauwgrijs of donkerbruin met kleine witte aftekeningen. Bepaalde kleuren mogelijk wat meer of minder witte aftekeningen hebben. De vacht is kort en dicht, en vereist weinig verzorging.

Karakter

De Cane Corso heeft een krachtig karakter, wat sommige mensen intimiderend kan lijken. Maar hoewel ze ernstig kunnen zijn, hebben ze ook een liefdevol kantje. Ze zijn erg loyaal aan hun familie, vriendelijk en gelukkig als ze kunnen spelen en actief zijn. Ook zijn ze vaak zeer intelligent, met een actief gevoel voor avontuur en zijn ze zeer peinzend.

Oorsprong

De Cane Corso wordt al eeuwenlang in Italië gefokt, en is relatief nieuw in de hondenliefhebberswereld. Het is een oude veedrijver die mogelijk stamt uit de oude Molosserhondenrassen, wat resulteerde in het verschijnen van de Mastini; waarvan de Cane Corso een van de meer ontwikkelde versies is.

Levensverwachting

Gemiddeld kunnen Canni Corso’s wel 10-12 jaar leven. Door deze reden is het belangrijk om ervoor te zorgen dat het ras voldoende beweging en voeding krijgt om een gezond en lang leven te behouden. Bovendien is het belangrijk om te voorkomen dat de honden worden blootgesteld aan stress, stof of andere omstandigheden die zijn gezondheid zouden kunnen schaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *