TopDierenwinkels

De Cairn Terriër is een stevige, gezellige, trouwe viervoeter. De geliefde hond is een geweldig huisdier en is geschikt voor bijna elke omgeving en levensstijl. Deze honden hebben prachtige karakters en hebben het vermogen om jarenlang plezier en liefde te delen.

Grootte:

Cairn Terriër

De Cairn Terriër is een kleine terriër die ongeveer 9-10 pond weegt en ongeveer 10-11 inch hoog is. Ze zijn erg middelgroot met behoud van hun korte, robuuste verhouding. Deze honden hebben een levenslange energie en zijn sterk genoeg om boeiende activiteiten te doen.

Vacht:

Deze honden hebben een dikke, compacte, wollen witte vacht, rond hun nek, romp en benen. Sommige Cairns variëren de vachtkleur aan de bovenkant van hun lichaam lichtbruin, rood of donkerbruin. De textuur van de vacht is semi-lang, vrij dik en schilfervormig. De vacht van een Cairn Terriër vereist kammen en borstelen om knopen en verstikkingen te voorkomen.

Karakter:

De meest bekende eigenschap van de Cairn Terriër is hun loyaliteit en vastberadenheid. Ze zijn een nieuwsgierige en energieke hond, die graag bij mensen is. Ze hebben een goed sociaal karakter en zijn zeer alert op hun omgeving. De Cairn is geen verafschuwde hond en laten het liefst andere honden toe in hun territorium.

Oorsprong:

De oorsprong van de Cairn Terriër wordt al vele eeuwen gedateerd. Hoewel er geen exacte oorsprong van deze honden wordt gegeven, wordt aangenomen dat ze in Schotland zijn ontwikkeld als jacht- en werkhonden. Ze werden gebruikt om op ratten te jagen om hen te beschermen tegen boeren die geplagd werden door de verwoesting die deze ratten aan hun velden toebracht.

Levensverwachting:

De levensverwachting van een Cairn Terriër is gemiddeld tussen de 12 en 18 jaar. Dit hangt af van de algehele gezondheid van de hond en de levensstijl die hij of zij leidt. De algemene gezondheidsproblemen die kunnen optreden bij Cairns zijn oog- en gebitsproblemen. Het is belangrijk om een goed veterinair preventief onderhoud te doen om deze gezondheidsproblemen te voorkomen.

De Cairn Terriër is een perfecte huisdieren voor gezinnen vanwege hun kleine en energieke karakter. Ze zijn intelligente, loyalistische en gehoorzame honden die gemakkelijk zijn om te trainen. Hun zachte vacht vereist regelmatig onderhoud voor een gezonde gloed. Met een redelijke levensverwachting kunnen gezinnen veel plezier beleven aan de energie en liefde van deze gezinshond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *