TopDierenwinkels

Als u op zoek bent naar een krachtig, trouw en vriendelijk gezinshondenras, dan is de Bullmastiff de perfecte keuze. Deze hondenras heeft bewezen eerlijk te zijn en er hard voor te werken om zijn baas te dienen en te vermaken. Met hun liefdevolle, zorgzame aard, zijn Bullmastiffs een geliefd huisdier gebleken bij mensen over de hele wereld. Houd hier echter rekening mee, deze hond is niet geschikt voor iedereen. Hieronder kunt u lezen wat u moet weten voordat u een Bullmastiff aanschaft.

Grootte en uiterlijk

Bullmastiff

Bullmastiffs zijn grotere honden, gewoonlijk tussen de 55 en 65 cm lang en ze wegen ongeveer 45 tot 59 kg. Het gestalte is wel aantrekkelijk, een krachtige build met een diepe, brede borst, een gespierd frame en een dikke nek. Verder hebben ze een dubbele laag vacht die gladde of korte haren kunnen hebben. De kleur is meestal bruin of gestroomd geel, met meestal een vleugje zwarte of rode vacht. Bullmastiffs hebben ook veel korte haren in hun oren en kaken, waardoor ze een zeer modieuze uitstraling krijgen.

Karakter & Temperament

Typisch, Bullmastiffs zijn heel trouw, lief, vriendelijk, heel intelligent en aanhankelijk. Ze zijn het best geschikt voor gezinnen waar er genoeg activiteiten en aandacht voor ze is. Ze krijgen het liefst gezelschap, dus als u alleen bent zullen zij zich waarschijnlijk vervelen.

Ze zijn niet zo agressief maar ze zijn sterk en veerkrachtig, vooral wanneer ze verhongerd of oververmoeid zijn. Ze hebben stricte leiding nodig van hun baas om optimaal te kunnen functioneren. Zonder leiding, kan het krijgen van een Bullmastiff meestal een beetje verwarring creëren binnen een gezin.

Oorsprong

Bullmastiffs werden op het einde van de 19e eeuw gefokt in Engeland. De bedoeling was om een krachtigere hond te creëren die grote schade kon toebrengen aan wilde dieren zoals wilde zwijnen en zelfs stropers. In de loop van de tijd paste de Bullmastiff zijn temperament aan om een geliefd gezinshond te worden, en vandaag de dag bezitten vele mensen Bullmastiffs als loyale vrienden en trouwe metgezellen.

Lebensverwachting

De gemiddelde levensverwachting van een Bullmastiff is gemiddeld ongeveer 10 jaar. Echter, als ze goed worden verzorgd, gezond eten en regelmatig worden gecheckt door een dierenarts, kunnen Bullmastiff meer dan 10 jaar leven.

Al bij al is de Bullmastiff een geweldige gezinshond, die jarenlang plezier en geluk zal brengen als hij de juiste verzorging krijgt. Als u op zoek bent naar een stabiele, betrouwbare en liefdevolle hond voor uw gezin, dan is de Bullmastiff het perfecte ras voor u.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *