TopDierenwinkels

De Briard is een prachtig ogende en oude Franse hondenras. Het is een stevige, met schoonheid omgeven hond met een zwaar karakter. De Briard is zeer intelligent, trouw en gul. Het is een geweldig ras voor mensen die van buitenactiviteiten houden. Deze honden staan ​​ook bekend om hun liefde en trouw aan hun verzorgers.

Grootte & Vacht

Briard

De Briard heeft een gemiddelde staartlengte van circa 65 cm. Hij is slank en goed gebouwd, gespierd en heeft een lange, volledig dubbele, bijna identieke vacht die afhangt tot op de grond. De meeste van deze honden zijn zwart, maar ze kunnen ook andere kleuren hebben, zoals bruin met een zacht, wolfachtig gezicht. De vacht vergt veel verzorging en aandacht; de briard moet een aantal keer per week worden geborsteld en gekamd om de huid en het haar gezond te houden.

Karakter

Ondanks hun grote omvang zijn Briards behoorlijk vriendelijk en meegaand. Ze houden ervan om bezig te zijn met actieve gezinnen, omdat ze graag deel uitmaken van de familie. Briards zijn zeer bestendig tegen spanningen, zijn onafhankelijk en zijn plotselinge veranderingen gewend. Zoals andere herders, hebben ze een meer onderdanig karakter dan andere rassen. Ze zijn alert op onbekende indringers en de ​​meeste vertonen een grote loyaliteit en bescherming ten opzichte van verzorgers.

Oorsprong

De Briard is een oud hondenras dat al duizenden jaren bestaat. Vele wetenschappers geloven dat deze honden werden gebruikt om kuddes schapen en andere kuddedieren te leiden met hun krachtige gestalte. Ze stonden ook bekend als trouwe bewakers, waardoor ze grijslarven werden genoemd bij soldaten in de Franse en Nederlandse legers tijdens de Middeleeuwen.

Levensverwachting

Briards hebben een gemiddelde levensverwachting van ongeveer 12 tot 14 jaar. Door middel van goede voeding, lichaamsbeweging, verzorging van de vacht en routinematig naar de dierenarts gaan, heeft een hond van dit ras meer kans om een ​​langer leven te hebben.

Kortom, de Briard is een inspirerend en gedreven hondenras. Het is een prachtige hond die liefde en vriendelijkheid geeft aan zijn huisgenoten. Met de juiste hoeveelheid liefde, verzorging en training is de Briard een fantastische metgezel om te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *