TopDierenwinkels

Het sterk gebouwde, Beierse hondenras Bouvier des Flandres, of ‘Vuilbaard’, staat bekend om zijn geweldige karakter. Deze prachthond zal uw leven niet alleen versieren, maar ook beter maken, doordat hij zijn ouders dieper in hun hart stuwt.

Grootte van de Bouvier des Flandres

Bouvier des Flandres

De Bouvier des Flandres is van gemiddelde grootte, variërend tussen de 45 en 60 cm. Mannetjes hebben een schouderhoogte tussen de 53-60 cm en ze wegen ongeveer 30-40 kg. Vrouwtjes variëren tussen de 48-55 cm in schouderhoogte en ze wegen 25-35 kg.

Vacht van de Bouvier des Flandres

De vacht van deze hond is kort en stijf en kleurt meestal zwart met verschillende tinten verloop in àn zwart, metaalblauw en vosrood. Soms wordt hij ook afgebroken of gespleten, waardoor er een twee-kleurig twee-tonen effect ontstaat. Turf- of hooivacht is zeer toepasselijk voor deze hond, alsmede voor andere buitenhonden.

Karakter en verzorging van de Bouvier des Flandres

De bouvier des Flandres is intelligent, trouw en geweldig begiftigd met veel leersnelheid. Ze zijn erg vriendelijk en sociaal en staan bekend om hun affectie voor hun eigenaren. Ze hebben een licht koppige, eerbiedwaardige en vriendelijke stemming. De Bouvier des Flandres heeft weinig dagelijkse verzorging nodig. Af en toe borstelen is altijd nodig. Het is ook belangrijk om hun oren grondig te inspecteren en reinigen.

Oorsprong van de Bouvier des Flandres

De Bouvier des Flandres is ontstaan in België, maar is eigenlijk een Belgisch product van de Nederlandse herder.Ze zijn ontwikkeld om als grote boerderijhond te dienen, namelijk als bodembeheerder, rondtrekkende veehoeder en jachthond. De oorsprong van het ras gaat terug tot het jaar 1906.

Levensverwachting van de Bouvier des Flandres

De gemiddelde levensverwachting van de Bouvier des Flandres is tussen de 10-12 jaar. Ze lijden soms aan sommige erfelijke gezondheidsproblemen, zoals hartziekten, cystsen, leveraandoeningen en epilepsie. Met een goede voeding en frequente medische controles is de Bouvier des Flandres relatief een gezonde hond.

Als u op zoek bent naar een huisdier voor uw gezin, overweeg dan de Bouvier des Flandres voor het gemiddelde gezin, omdat ze een uitstekend gezelschap en bescherming aan hun eigenaren bieden. De geweldige karaktereigenschappen, intelligentie en loyaliteit waarderen deze geweldige viervoeter absoluut.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *