TopDierenwinkels

De Boston Terriër is een kleine, leuke hond met een prachtig uiterlijk en een uitbundig karakter. Ze zijn vrolijk, meegaand en sociaal, waardoor ze de meest populaire hondenras onder de terriërs zijn geworden. Ze worden kleine boefjes genoemd vanwege hun knappe, speelse persoonlijkheid. Ontdek hier wat je moet weten over de Boston Terriër.

Grote en vacht

Boston Terriër

De Boston Terriër is een kleine, krachtige hond. Volgens de hondenstandaard kan de schofthoogte van volwassen Boston Terriërs variëren tussen de 30 cm en 34cm. Ze hebben korte, glad aanvoelende vacht die glanst zelden. Er zijn twee kleuren toegestaan, namelijk zwart met witte aftekeningen en rood met zwarte aftekeningen. Met het oog op onderhoud, moet je weten dat de vacht van een Boston Terriër regelmatig geborsteld en gebaad moet worden.

Karakter

Boston Terriërs hebben een aanstekelijk enthousiasme, waardoor ze extreem lief en toegewijd zijn. Ze staan bekend om hun intelligentie en sociaal aangelegenheid vanwege hun jarenlange selectieve fokrechten met dank aan hun fokkers. Ze zijn zeer gemakkelijk op te voeden en vormen goede gezinshonden.

Oorsprong

De Boston Terriër werd in de 19e eeuw in de Verenigde Staten gefokt voor het jagen van vossen. Over de exacte herkomst van het ras wordt nog steeds gediscussieerd, maar de meeste steden beweren dat de Boston Terriër voornamelijk Afstand Engelse Terriërs, English Bulldog en English White Terriërs combineerde. De dog werd in 1891 geregistreerd bij de American Kennel Club.

Levensverwachting

De gemiddelde levensverwachting van een Boston Terriër is ongeveer 12 of 15 jaar, wat redelijk standaard is voor honden in deze maat. Hoewel deze honden een robuust karakter hebben, kunnen ze gevoelig zijn voor bepaalde ziektes, zoals longproblemen, oogaandoeningen en orthopedische aandoeningen, zoals hersenschuddingen.

Met een Boston Terriër in je gezin of huishouden, zul je niet alleen genieten van vele gelukkige momenten, maar ook verantwoordelijkheid dragen en je beste voor ze doen. Ga je een Boston Terriër adopteren? Vergeet dan niet om je voor te bereiden op een bijna onvermijdelijke plotselinge uitbarsting van geestdrift en liefde!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *